Skip to main content
Inzichten & Trends

25 jaar Prato: al een kwarteeuw strijden tegen Payroll Madness

25 jaar Prato

Feest bij Prato, want we vieren dit jaar onze 25ste verjaardag! Al een kwarteeuw streven we naar vooruitgang in een sector die te vaak stilstaat. Daarom blikken we niet te veel terug, maar kijken we vooral vooruit naar wat er nog aankomt voor de HR-sector. We presenteren je dan ook graag onze nieuwe campagne, waarbij we het debat openen en je laten kennismaken met een nieuw en verrassend HR-jargon.

Toen Joris Peumans Prato in januari 1999 oprichtte, stond de wereld aan de vooravond van een nieuw digitaal tijdperk. Vandaag is Prato een innovatief HR-tech bedrijf en ontwikkelen we al 25 jaar oplossingen om werkprocessen binnen de human resources te vereenvoudigen. Wij plaatsen de werknemer als ‘career owner’ centraal. Ons paradepaardje is Earnie, de slimme loonmotor die het doorgaans trage verloningsproces met intelligentie ondersteunt.

Niet tevreden met de status quo

Al 25 jaar helpen we bedrijven het juiste evenwicht te vinden op het gebied van HR en payroll, zowel voor werkgevers als werknemers. Bij Prato willen we de grote spelers uitdagen en zijn we niet tevreden met een status quo.

We zijn fier op wat gerealiseerd is, maar willen deze verjaardag toch vooral aangrijpen om vooruit te kijken. Dat doen we met veel ludieke content, waaronder de lancering van ons eigen HR-jargon met nieuwe begrippen. Zo willen we aantonen dat HR nu echt moet durven veranderen.

Payroll Madness

Een eerste begrip is alvast de Payroll Madness. Die term verwijst naar een fenomeen dat al 25 jaar een rode draad vormt doorheen onze activiteiten. Anno 2024 is loonberekening immers één van de weinige processen die nog geen doorgedreven digitale transformatie heeft ondergaan.

De meeste sociale secretariaten werken met een verouderd systeem. Dat leidt voor payroll medewerkers tot veel stress tijdens de wekelijkse of maandelijkse loonpiek. Bovendien verandert de wetgeving voortdurend en moet ook de kennis van medewerkers blijven evolueren.

We strijden al 25 jaar tegen de Payroll Madness. We willen bedrijven bewust maken van het feit dat het anders kan. We willen de sector wakker schudden en de debatten openen.

Bij Prato nemen we een voortrekkersrol op en geven we vorm aan de toekomst van payroll. Moderne technologie opent trouwens ook nieuwe deuren, bijvoorbeeld naar realtime verloning.

Hou ons dus zeker in de gaten, want er staat veel te gebeuren!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.