Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Aangepaste onkostenvergoedingen 2021 en 2022 – RSZ – update

By 13 januari 2022No Comments

De RSZ heeft in de tussentijdse instructies op 12/01/2022 een update van aangepaste bedragen voor de onkostenvergoedingen bekendgemaakt.

2021 

Bureauvergoeding132,07 euro/maand (vanaf 01/10/2021)– dekt de kosten voor verwarming, elektriciteit, klein bureaugereedschap, … Dit forfait mag alleen toegekend worden aan werknemers die structureel en op regelmatige basis een gedeelte van hun arbeidstijd thuis presteren en die bijgevolg in hun woning een ruimte moeten inrichten waar zij dat werk kunnen doen. Voor werknemers die bij hun werkgever een werkplaats hebben, wordt dit forfait alleen aanvaard als uit hun functie duidelijk blijkt dat zij op regelmatige basis thuis werken. Voor werknemers die vallen onder de wetgeving op de arbeidsduur wordt dit forfait dus niet aanvaard wanneer het gaat om een werknemer die de maximale wettelijke arbeidsduur die voor hem geldt bijna uitsluitend verricht op een werkplek ingericht door de werkgever.
Aankoop van werkkledij1,78 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).
Onderhoud van werkkledij1,78 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).
Onderhoud en slijtage van kledij van de werknemer0,89 EUR/dag– betreft kledij (jeans, t-shirts,…) en onderkledij die veelvuldig gewassen moet worden wegens de vuile werkomstandigheden.

 

2022 

Bureauvergoeding134,71 euro/maand (vanaf 01/02/2022)– dekt de kosten voor verwarming, elektriciteit, klein bureaugereedschap, … Dit forfait mag alleen toegekend worden aan werknemers die structureel en op regelmatige basis een gedeelte van hun arbeidstijd thuis presteren en die bijgevolg in hun woning een ruimte moeten inrichten waar zij dat werk kunnen doen. Voor werknemers die bij hun werkgever een werkplaats hebben, wordt dit forfait alleen aanvaard als uit hun functie duidelijk blijkt dat zij op regelmatige basis thuis werken. Voor werknemers die vallen onder de wetgeving op de arbeidsduur wordt dit forfait dus niet aanvaard wanneer het gaat om een werknemer die de maximale wettelijke arbeidsduur die voor hem geldt bijna uitsluitend verricht op een werkplek ingericht door de werkgever.
Aankoop van werkkledij1,84 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).
Onderhoud van werkkledij1,84 EUR/dag– het gaat alleen om werkkledij in de strikte zin van het woord (overalls, veiligheidsschoenen, …) of andere kledij die door de werkgever wordt opgelegd en die niet als gewone stads- of vrijetijdskledij kan worden gedragen (uniform, …).
Onderhoud en slijtage van kledij van de werknemer0,92 EUR/dag– betreft kledij (jeans, t-shirts,…) en onderkledij die veelvuldig gewassen moet worden wegens de vuile werkomstandigheden.

 

Bron: RSZ tussentijdse instructies 2021/4.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.