Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Aanvraag hinderpremie kan beschouwd worden als geldige aanvraag voor compensatiepremie

By 29 juli 2020No Comments

In de praktijk is gebleken dat er een onzekerheid is voor de ondernemingen waaraan de hinderpremie niet toegekend werd of zelfs teruggevorderd werd, over de tijdigheid van de aanvraag voor de toekenning van de compensatiepremie. Er gaat immers een bepaalde termijn over de beslissing van de overheid, waardoor de deadline voor de aanvraag van een compensatiepremie ondertussen verstreken kon zijn.

Om aan deze impasse een einde te maken heeft de Vlaamse overheid beslist dat de subsidieaanvraag die tijdig is ingediend tot toekenning van hinderpremie wordt beschouwd als een tijdige subsidieaanvraag tot het bekomen van een compensatiepremie, als de hinderpremie geweigerd of teruggevorderd werd.

De onderneming moet wel bijkomend aantonen dat voldaan is aan de bijkomende voorwaarden die vereist zijn voor de aanvraag van de compensatiepremie. Denk hierbij aan de omzetdaling van 60 % in de periode tussen 14 maart en 30 april 2020.

Wanneer het VLAIO oordeelt dat voldaan is aan de voorwaarden en de compensatiepremie toekent, zal zij indien er sprake was van een terugvordering van de hinderpremie, de compensatiepremie in mindering brengen van de nog terug te betalen hinderpremie.

Het betreffende besluit treedt retroactief in werking vanaf 10 april 2020.

Voor meer informatie over de corona-hinderpremie en – compensatiepremie verwijzen we graag naar onze artikels hierover. Zie ‘Coronavirus: compensatiepremie versoepeling voorwaarden’ en ‘Coronavirus: Hinderpremie – update’.

 

Bron: Ministerieel besluit van 2 juli 2020 tot wijziging van artikel 10 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 april 2020 tot toekenning van steun aan ondernemingen die een omzetdaling hebben ten gevolge van de exploitatiebeperkingen opgelegd door de maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad vanaf 12 maart 2020 inzake het coronavirus, BS 8 juli 2020

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.