Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Aanvullende stagebonus

By 31 mei 2021juni 30th, 2021No Comments

Vlaanderen voorziet een aanvullende stagebonus in het kader van het plan ‘Alle hens aan dek‘ voor een duurzame relance van de arbeidsmarkt. Via een eenmalige uitbreiding en verhoging van de stagebonus voor schooljaar 2020 – 2021 wil men ondernemingen stimuleren om tijdens deze moeilijke periode werkplekken ter beschikking te stellen aan jongeren.

Ondernemingen die tussen 01/09/2021 en 31/08/2021 een leerwerkplek  aanbieden aan jongeren in een duale of alternerende opleiding voor minstens 3 maanden kunnen in aanmerking komen indien de voorwaarden vervuld zijn.

Voorwaarden

 • In tegenstelling tot de gewone stagebonus geldt er geen leeftijdsvoorwaarde voor de aanvullende stagebonus. Bijgevolg kan de aanvullende stagebonus voor alle jongeren aangevraagd worden, ongeacht hun leeftijd.
 • de onderneming en de jongere hebben een overeenkomst in het kader van een alternerende opleiding:
  • een overeenkomst van alternerende opleiding (OAO)
  • een stageovereenkomst alternerende opleiding
  • een deeltijdse arbeidsovereenkomst
 • De jongere werd opgeleid bij een werkgever in het Vlaamse Gewest.
 • De jongere werd in het schooljaar (01/09 – 31/08)  waarvoor de stagebonus wordt aangevraagd minstens 3 maanden in uw onderneming opgeleid.

Aanvraagprocedure

 • Voor ondernemingen die reeds een stagebonus hebben aangevraagd voor schooljaar 2020 – 2021 zal de aanvullende bonus automatisch toegekend worden.

 

 • Ondernemingen die nog een stagebonus aanvragen voor schooljaar 2020 – 2021 moeten het aanvraagformulier indienen en een kopie van de overeenkomst bezorgen (via mail: startenstagebonus@vlaanderen.be). Ook in dit geval wordt de aanvullende bonus automatisch toegekend.

 

 • Indien er enkel voldaan is aan de voorwaarden voor de aanvullende stagebonus (namelijk alle voorwaarden van de gewone stagebonus behalve de leeftijdsvoorwaarde) dan moet er met hetzelfde aanvraagformulier een aanvraag ingediend worden  met een kopie van de overeenkomst (via mail: startenstagebonus@vlaanderen.be).  Aanvragen kunnen ingediend worden t.e.m. 31/12/2021.

Bedrag

De aanvullende stagebonus bedraagt 1.000 euro (eventueel bovenop de bestaande stagebonus indien u hiervoor in aanmerking komt).

 

Bron: https://www.vlaanderen.be/stagebonus/aanvullende-stagebonus; https://www.vlaanderen.be/stagebonus; B. Vl. R. van 23 april 2021 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2018 betreffende de start- en stagebonus, wat betreft de aanvullende stagebonus voor het schooljaar 2020-2021, BS 4 juni 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.