Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Adviseur of onderneming met als activiteit ondernemerschapsbevorderende diensten: enkel nog via VLAIO

By 29 augustus 2019No Comments

Vanaf 2 september 2019 zullen de ondernemingen die als opleidingsverstrekker willen fungeren en ondernemerschapsbevorderende diensten willen aanbieden in het kader van de kmo-portefeuille, zich niet meer bij twee instanties moeten registreren.

Thans moeten deze ondernemingen die gebruik willen maken van de kmo-portefeuille, zich registreren bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemingen (VLAIO). De deelnemers van deze opleiding komen tevens dikwijls in aanmerking voor opleidingscheques, waardoor de onderneming zich bijgevolg ook nog eens bij de VDAB diende te registreren.

De registratie bij de VDAB valt vanaf 2 september 2019 weg. Dit zal de onderneming wellicht tijd uitsparen in het kader van de registratie.  De registraties worden dan enkel nog binnen het VLAIO behandeld. Let wel, het betreft enkel de ondernemingen die een opleiding verschaffen waarbij de deelnemers een beroep kunnen doen op de kmo-portefeuille.

 

Bron: Ministerieel besluit van 1 juli 2019 tot wijziging van artikel 39 van het ministerieel besluit van 30 maart 2016 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2016 tot toekenning van steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor ondernemerschapsbevorderende diensten en kmo-groeitrajecten, wat betreft de steun voor ondernemerschapsbevorderende diensten, BS 9 augustus 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.