Sociaal-Juridisch

Akkoord Groep van 10 – verlenging maatregelen i.h.k.v. de coronacrisis

By 29 juni 2020 No Comments

De Groep van 10 heeft zich op donderdag 18/06/2020 gebogen over de verlenging van de volgende maatregelen die genomen werden in het kader van de corona-crisis t.e.m. 31/12/2020, met name:

  • De vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht corona (met inbegrip van alle maatregelen ten voordele van de werkgevers als van de werknemers);
  • Het corona ouderschapsverlof;
  • Het recht en niet vermindering van werkloosheidsuitkering voor tijdelijk werkloze werknemers met een activiteit als zelfstandige of loontrekkende in bijberoep;
  • De bevriezing degressiviteit van de uitkering volledige werkloosheid, neutralisering van de periode van inschakelingsuitkeringen en neutralisering referteperiodes artiesten
  • De combinatie 75% uitkering tijdelijke werkloosheid en loon in vitale sectoren (PC 144, PC 145 en PC 146).

De vereenvoudigde tijdelijke werkloosheid overmacht corona zou tot 31/12/2020 verlengd worden, maar enkel voor de ondernemingen die in de maanden maart, april, mei of voor 20 juni 2020 er minstens 1 dag gebruik van hebben gemaakt. Er wordt dus voorgesteld om geen onderscheid te maken op basis van al dan niet zwaar getroffen sectoren zoals voorgesteld door de superkern.

Daarnaast vraagt de Groep van Tien aan de regering om erover te waken dat de verschillende ondersteuningssystemen niet leiden tot de overschrijding van het normale loon uit werk.

Bron: Akkoord van Groep van 10 van 18 juni 2020. 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.