Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Alternerend leren Vlaanderen: Nieuwe model overeenkomst alternerende opleiding vanaf 01/01/2021

By 22 januari 2021No Comments

In het kader van de opheffing van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming – Syntra Vlaanderen werden een aantal bevoegdheden van het Agentschap Syntra Vlaanderen inzake alternerende opleidingen aan het Departement Werk en Sociale Economie overgeheveld. 

Hiervoor werd het decreet van 10 juni 2016 tot regeling van bepaalde aspecten van alternerende opleidingen gewijzigd en werd het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juli 2016 vervangen door een nieuw uitvoeringsbesluit.

Modelovereenkomsten

Leerlingen die een alternerende opleiding volgen, sluiten hiervoor een overeenkomst van alternerende opleiding of stageovereenkomst alternerende opleiding volgens het model vastgelegd door de Vlaamse Regering.

Er is nieuw model beschikbaar van de overeenkomst alternerende opleiding. De onderneming registreert de overeenkomst via  www.vlaanderen.be/werkplekduaal/opleidingsverstrekkers of bezorgt een kopie van de overeenkomst aan het Departement Werk en Sociale Economie, Koning Albert II-laan 35, bus 20, 1030 Brussel.

Er is ook een nieuw model beschikbaar van de stageovereenkomst alternerende opleiding. De opleidingsverstrekker registreert de overeenkomst via  www.vlaanderen.be/werkplekduaal/opleidingsverstrekkers of bezorgt een kopie van de overeenkomst aan het Departement Werk en Sociale Economie, Koning Albert II-laan 35, bus 20, 1030 Brussel.

Het Departement Werk en Sociale Economie registreert de overeenkomst in zijn opvolgsysteem.

Inwerkingtreding

Bovenstaande regels zijn in werking getreden op 1 januari 2021 en zijn enkel van toepassing in het Vlaamse Gewest.

 

Bron:  MB van 23/12/2020 tot bepaling van het model van de overeenkomst van alternerende opleiding en het model van de stageovereenkomst alternerende opleiding, BS 22/01/2021.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.