Skip to main content
Sociaal-Juridisch

ASR uitkeringen – einde papieren aanvraagformulieren

By 13 oktober 2020oktober 16th, 2020No Comments

In ons artikel ‘Elektronische aangifte sociale risico’s (eASR) sector uitkeringen – 2020‘ werd toegelicht dat het belangrijk is om gelet op de digitalisering van de ASR uitkeringen uw keuze voor het ontvangen van de ASR aanvragen van het ziekenfonds in Destha aan te duiden.  In principe zouden de ziekenfondsen immers reeds vanaf 01/01/2020 geen papieren aanvraagformulieren meer versturen.

In de praktijk blijkt dat de ziekenfondsen ook na 01/01/2020 nog papieren aanvraagformulieren hebben verstuurd naar ondernemingen die hun keuze in Destha nog niet hadden aangepast naar het digitale circuit.

De RSZ heeft ondertussen laten weten dat de ziekenfondsen binnenkort geen papieren aanvraagformulieren meer zullen versturen voor de ZIMA001 (inlichtingenblad) en de ZIMA006 (attest werkhervatting).

  • Indien u geen beroep doet op een dienstverrichter zal u de ASR-aanvragen automatisch in uw e-box ontvangen. Indien u nog geen e-box gebruikt, dient u deze zo snel mogelijk te activeren.
  • Indien u beroep doet op een dienstverrichter kan u aan uw dienstverrichter vragen om de ontvangst van de ASR-aanvragen in de e-box van de dienstverrichter te laten activeren tegen 15/10/2020. U kan er ook voor kiezen om dit niet te doen, dan ontvangt u de ASR-aanvragen rechtstreeks in uw e-box.

Bijkomende informatie over de e-box kan u terugvinden op de website info.eboxenterprise.be.

 

Bron: RSZ

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.