Sociaal-Juridisch

ASR uitkeringen – einde papieren aanvraagformulieren

By 13 oktober 2020 oktober 16th, 2020 No Comments

In ons artikel ‘Elektronische aangifte sociale risico’s (eASR) sector uitkeringen – 2020‘ werd toegelicht dat het belangrijk is om gelet op de digitalisering van de ASR uitkeringen uw keuze voor het ontvangen van de ASR aanvragen van het ziekenfonds in Destha aan te duiden.  In principe zouden de ziekenfondsen immers reeds vanaf 01/01/2020 geen papieren aanvraagformulieren meer versturen.

In de praktijk blijkt dat de ziekenfondsen ook na 01/01/2020 nog papieren aanvraagformulieren hebben verstuurd naar ondernemingen die hun keuze in Destha nog niet hadden aangepast naar het digitale circuit.

De RSZ heeft ondertussen laten weten dat de ziekenfondsen binnenkort geen papieren aanvraagformulieren meer zullen versturen voor de ZIMA001 (inlichtingenblad) en de ZIMA006 (attest werkhervatting).

  • Indien u geen beroep doet op een dienstverrichter zal u de ASR-aanvragen automatisch in uw e-box ontvangen. Indien u nog geen e-box gebruikt, dient u deze zo snel mogelijk te activeren.
  • Indien u beroep doet op een dienstverrichter kan u aan uw dienstverrichter vragen om de ontvangst van de ASR-aanvragen in de e-box van de dienstverrichter te laten activeren tegen 15/10/2020. U kan er ook voor kiezen om dit niet te doen, dan ontvangt u de ASR-aanvragen rechtstreeks in uw e-box.

Bijkomende informatie over de e-box kan u terugvinden op de website info.eboxenterprise.be.

 

Bron: RSZ

 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.