Sociaal-Juridisch

Bedrag uitkering verlof pleegzorg 2020

By 30 april 2020 No Comments

Ingevolge pleegzorgverlof hebben aangestelde pleegouders het recht om 6 dagen per kalenderjaar afwezig te zijn op het werk om verplichtingen na te komen en taken te vervullen die verband houden met de plaatsing van een of meerdere personen die hem toevertrouwd zijn. Indien het pleeggezin bestaat uit 2 pleegouders moeten deze 6 dagen onder hen verdeeld worden. Voor de dagen dat deze pleegouders afwezig zijn van het werk, kunnen zij een uitkering vragen aan de RVA.

Vanaf 1 januari 2020 is het bedrag van deze uitkering gewijzigd.

Op 1 maart 2020 werden bijkomend nog alle sociale uitkeringen geïndexeerd met 2%, dus ook de uitkering voor pleegzorgverlof.

Dit brengt het bedrag van de uitkering voor pleegzorgverlof per 1 maart 2020 op 120,52 € per dag.

Bovenvermelde aanpassing zal retroactief doorgevoerd worden voor de uitkeringen toegekend in januari, februari en maart 2020.

De betrokken werknemers zullen dus een bedrag ontvangen gelijkwaardig aan deze regularisatie.

 

Bron: RVA

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.