Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Betalen met maaltijdcheques mogelijk via Payconiq by bancontact-app!

By 29 juni 2022No Comments

Bancontact Payconiq Company en de drie grote uitgevers van maaltijdcheques (Edenred, Monizze en Sodexo) zijn een samenwerking aangegaan.

Werknemers met elektronische maaltijdcheques van Edenred, Monizze en Sodexo kunnen voortaan betalen met hun maaltijdcheques betalen via de Payconiq by Bancontact-app. Ticket Restaurant van Edenred, maaltijdcheques van Monizze en de Sodexo Lunch Pass worden als nieuwe betaalmethodes toegevoegd aan de Payconiq by Bancontact-app.

Voor de praktische werking moet de werknemer de maaltijdchequekaart eenmalig toevoegen als nieuwe betaalmethode in de Payconiq by Bancontact-app via het menu “Betaalmiddelen” of  “Diensten” onderaan het homescherm en dan maaltijdcheques. Daarna moet de werknemer nog even inloggen op de pagina van de maaltijdchequeleverancier

Opgelet: betalen met maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app is vandaag alleen beschikbaar op Payconiq-QR-codes op sticker. De betaling met maaltijdcheques via QR-codes op een betaalterminal of op een kassascherm  is nog niet mogelijk maar het zou de bedoeling zijn om dit naar de toekomst toe ook te voorzien.

Heeft de handelaar een Payconiq-QR-code op de sticker en biedt deze handelaar Edenred, Monizze of Sodexo aan en aanvaardt hij ook betalingen via Payconiq, dan zal de werknemer de maaltijdcheques automatisch als betaalmethode zien verschijnen (op voorwaarde dat er nog voldoende saldo aan maaltijdcheques beschikbaar is). De werknemer vult zelf het bedrag in en bevestigt de transactie.

Een deelnemende handelaar kan met herkennen aan onderstaande sticker.

Payconiq stickers visual

Opgelet: enkel actieve Payconiq by Bancontact-gebruikers kunnen de maaltijdcheques als nieuwe betaalmethode toevoegen. Dit betekent dat er een bankrekening gekoppeld moet zijn aan de app.

Via de Payconiq by Bancontact-app is het ook mogelijk om de transactiehistoriek van de mobiele betalingen met maaltijdcheques te bekijken en om het huidige saldo te consulteren.

 

 

Bron:  https://www.payconiq.be/nl/nieuws/betaal-je-lunch-mobiel-met-maaltijdcheques-via-de-payconiq-by-bancontact-app

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.