Sociaal-Juridisch

Bijkomende premie RVA voor langdurig tijdelijk werklozen COVID-19

By 28 december 2020No Comments

Ondertussen heeft de RVA bevestigd dat de werknemers die minstens 53 uitkeringen hebben ontvangen voor tijdelijke werkloosheid overmacht of omwille van economische redenen in de periode maart 2020 – november 2020 een extra vergoeding ontvangen van de RVA (een soort supplement bij de eindejaarspremie aangezien tijdelijke werkloosheid niet in alle sectoren gelijkgesteld is).

Opgelet: tijdelijke werkloosheid medische overmacht is uitgesloten!

Werknemers die minder dan 53 dagen tijdelijke werkloos waren wegens overmacht of economische redenen ontvangen geen premie.

Berekening

Deze premie bedraagt 10 euro per uitkering, met een minimum van 150 euro bruto. Voor vrijwillig deeltijdse werknemers die halve uitkeringen ontvangen, bedraagt de premie 5 euro per halve uitkering, met een minimum van 75 euro bruto.

Voor de berekening van de premie wordt volgende formule gehanteerd:  (X – 52) x 10  of  (X – 52) x 5

X = het totaal aantal uitkeringen of halve uitkeringen ontvangen als tijdelijk werkloze wegens overmacht of wegens economische redenen in de periode van maart 2020 tot en met november 2020.

Betaling

De premie wordt automatisch betaald door de uitbetalingsinstelling.

De uitbetaling van het eerste deel van de premie zal berekend worden op basis van de uitkeringen tijdelijke werkloosheid die voor de maanden maart 2020 tot en met oktober 2020 al werden betaald en zal men mogelijks al in december 2020 ontvangen.

Nadat alle betalingen van de uitbetalingsinstelling voor de maanden maart 2020 tot en met november 2020 door de RVA zijn geverifieerd, zal men in 2021 een tweede deel ontvangen, indien er nog een saldo niet betaald zou zijn. Dit kan ten vroegste in de loop van de maanden mei/juni 2021 gebeuren.

 

Bron: https://www.rva.be/nl/nieuws/bijkomende-premie-voor-langdurig-tijdelijk-werklozen-tijdelijke-werkloosheid-door-de-coronacrisis-covid-19.

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.