Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Bouw : toekenningsmodaliteiten inhaalrustdagen kerstperiode 2022 uitzendkrachten

By 12 december 2022december 19th, 2022No Comments

Een uitzendkracht in de bouwsector heeft recht op een inhaalrustdag indien hij de werkdag die de rustdag voorafgaat effectief tewerkgesteld was als uitzendkracht.

Voor de hoofdperiode van de inhaalrustdagen in de bouw voor het jaar 2022 wordt een afwijking voorzien op bovenstaand principe.

De uitzendkracht werkzaam in de bouwsector heeft recht op de inhaalrustdagen bouw op 27, 28, 29 en 30 december 2022 indien de uitzendkracht op vrijdag 23 december 2022 in één van volgende situaties bevindt:

  •  Effectief gewerkt hebben als uitzendkracht in de bouwsector;
  • Niet effectief gewerkt hebben als uitzendkracht in de bouwsector wegens tijdelijke werkloosheid type “slecht weer” of wegens ziekte.

Uitzendkrachten die op vrijdag 23 december 2022 niet gewerkt hebben wegens tijdelijke werkloosheid overmacht of energie, komen bijgevolg niet in aanmerking voor de uitbetaling van inhaalrust ten laste van Constructiv. Maandag 26 december is geen rustdag maar een vervangende feestdag voor 25 december 2022.

 

Bron: Brochure Constructiv  “Toekenningsvoorwaarden inhaalrustdagen 2022”.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.