Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Bouwsector – uitzonderlijke verlenging van de periode van winteropleidingen tot 31/05/2022!

By 9 maart 2022No Comments

Winteropleidingen

Werkgevers behorende tot de bouwsector (PC 124) kunnen tijdens de winterperiode genieten van een voordelig winteropleidingssysteem.  Dit systeem wordt gecoördineerd door het Fonds voor Bestaanszekerheid van de bouwsector (Constructiv).

Voorwaarden

Dit systeem kan toegepast voor opleidingen die aangeboden worden aan de arbeiders in de periode van 1 december tot en met 31 maart. De Confederatie Bouw heeft meegedeeld dat de periode uitzonderlijk wordt verlengd tot 31/05/2022! Dit gelet op het feit dat veel opleidingen ten gevolge van de coronacrisis niet konden doorgaan als gevolg van ziekte en quarantaine, …

De opleiding moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  • De opleiding vindt plaats tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden);
  • De opleiding moet plaatsvinden tijdens de normale werkuren;
  • De opleiding duurt minimum 8 uren;
  • Het totale aantal opleidingsuren per werknemer bedraagt 160 uren per winter;
  • De opleiding moet gevolgd worden bij een erkend opleidingscentrum.

Voordelen

De winteropleidingen bieden zowel voordelen aan de werkgever als aan de werknemer.

De werkgever draagt geen loonkost gezien de werknemers genieten van een werkloosheidsuitkering ten laste van de RVA.  Bovendien ontvangt u als werkgever ook een financiële tussenkomst in de opleidingskost. Deze tussenkomst bedraagt 10 €/uur per aanwezige arbeider. Ook kan u eventueel genieten van overheidssteun via de kmo-portefeuille.

U kan als werkgever ook deelnemen aan de opleidingen waarvoor dezelfde tussenkomst gelden.

De werknemer ontvangt naast de werkloosheidsuitkering en de aanvullende vergoeding bouw bij tijdelijke werkloosheid, nog een bijkomende premie van 55 euro netto per opleidingsdag van het Fonds (cf. protocolakkoord 2021-2022).

En niet te vergeten, de arbeiders verwerven nieuwe competenties en als werkgever kan u zo voldoen aan de opleidingsverplichtingen opgelegd in de sector.

Praktisch

Voor de werknemers moet er tijdelijke werkloosheid aangevraagd worden wegens “fictief” slecht weer bij de RVA volgens de normale procedure. Deze mededeling dient maandelijks te gebeuren op de eerste effectieve werkloosheidsdag (of op de werkdag onmiddellijk voorafgaand of volgend hierop). Opgelet, indien er reeds een aangifte tijdelijke werkloosheid wegens “werkgebrek” of “effectief slecht weer” werd aangegeven voor een werknemer in de desbetreffende maand, moet er geen nieuwe maandelijkse aangifte gebeuren.

Het formulier C3.2.-werkgever moet opgemaakt worden met registratie van de uren tijdelijke werkloosheid “slecht weer” in het rooster (aanduiding “geprogrammeerde winteropleiding met vermelding van de periode van de opleiding).

Voor de start van de opleiding moet de werkgever een aanvraag indienen tot tussenkomst bij het Fonds.

 

Bron: https://confederatiebouw.be/nieuws/uitzonderlijke-verlenging-van-de-periode-van-geprogrammeerde-winteropleidingen. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.