Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Buitenlandse kaderleden en onderzoekers – uitzondering op voorleggen nominatieve lijst IJ 2022

By 29 november 2022No Comments

Omwille van het ontbreken van uitvoerende wetgeving moeten werkgevers die buitenlandse kaderleden of onderzoekers tewerkstellen voor de inkomsten van 2022 uitzonderlijk geen nominatieve lijst voorleggen. Normaal dienen de werkgevers dit uiterlijk op 31 januari 2023 te doen.

Vanaf 1 januari 2022 is er een nieuwe fiscale regeling in voege voor buitenlandse kaderleden of onderzoekers. Hierover hebben we jullie al uitgebreid toegelicht via ons nieuwsbericht van 2 februari 2022.

Eén van de voorwaarden is dat de werkgever of vennootschap uiterlijk op bovenvermelde datum een nominatieve lijst opstelt en overmaakt aan de fiscus. In deze lijst somt de werkgever de werknemers en bedrijfsleiders op die onder het nieuwe stelsel vallen.

Echter moest de wijze van mededeling van deze lijst bij koninklijk besluit vastgesteld worden. Dit koninklijk besluit zal er dit jaar niet meer komen zodat de fiscus meegedeeld heeft dat werkgevers voor het inkomstenjaar 2022 uitzonderlijk geen nominatieve lijst moeten opstellen of indienen.

Opgelet voor inkomstenjaar 2023 geldt deze verplichting wel!

Bron: Bericht FOD Financiën 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.