Skip to main content
Sociaal-Juridisch

BV-vrijstelling steunzones – grote onderneming terug mogelijk

By 30 september 2022No Comments

Voor de toepassing van de vrijstelling bedrijfsvoorheffing steunzones worden de zones afgebakend tussen enerzijds de zone die samenvalt met de door Europa goedgekeurde ‘regionale steunkaart’ en anderzijds de zone die niet voorkomt op deze steunkaart doch wel door de wetgever aangeduid als een regio waarvoor deze bv-vrijstelling toegepast kan worden.

De KMO’s hebben in de hele zone, dus ook die buiten de regionale steunkaart valt, recht op steun terwijl de ondernemingen die niet onder de definitie van KMO vallen, oftewel de ‘grote ondernemingen’ enkel in aanmerking komen voor deze maatregel, indien de investering betrekking heeft op nieuwe vestigingen en nieuwe activiteiten van bestaande vestigingen die gelegen zijn in zone die voorkomt op de door Europa goedgekeurde regionale steunkaart.

Deze regionale steunkaart liep echter af op 31 december 2021 zonder de goedkeuring van een nieuwe regionale steunkaart. Hierdoor konden grote ondernemingen vanaf 1 januari 2022 geen nieuwe aanvragen indienen.

Ondertussen is de nieuwe regionale steunkaart voor de periode 2022-2027 voor België goedgekeurd door Europa. Zodoende kunnen de grote ondernemingen vanaf 25 juli 2022 terug de aanvragen tot toepassing van de BV-vrijstelling steunzone indienen, en dit via het formulier 274 SZ.

Bron: Bericht FOD Financiën van 5 september 2022.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.