Skip to main content
Sociaal-Juridisch

C3.2A kaarten bouwsector tijdelijk niet verplicht bij dimona-aangiften

By 16 november 2020No Comments

Normaal gezien is het verplicht om bij dimona-aangiften voor de bouwsector C3.2A kaartnummers in te geven voor de eerste 2 maanden van tewerkstelling. Deze kaarten worden afgeleverd door Constructiv of de RVA (indien de werkgever geen niet-nominatieve kaarten meer ter beschikking heeft).

Gelet op de herinvoering van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht coronavirus moeten er voor de periode van 01/10/2020 – 31/03/2020 geen C3.2 A formulieren afgeleverd worden aan de werknemers die tijdelijk werkloos gesteld worden, ongeacht de reden van tijdelijke werkloosheid (overmacht of economische redenen). Deze vrijstelling is ook van toepassing voor de bouwsector (C3.2A BOUW).

Bijgevolg heeft de RSZ de blokkerende controles aangepast in de verschillende dimona-kanalen zodat het invoeren van deze C3.2A kaartnummers voor deze periode niet langer verplicht is.

 

Bron: Administratieve instructies RSZ – 2020/3 / Tussentijdse instructies. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.