Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Campagne arbeidsinspectie in de interimsector!

By 24 april 2018juli 1st, 2019No Comments

Als uitzendkantoor kan u zich best voorbereiden op een bezoek van de arbeidsinspectie.

De Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk (TWW) heeft aangekondigd in 2018 een inspectiecampagne te organiseren in de interimsector rond de veiligheid en de gezondheid van uitzendkrachten. Deze campagne kadert in een Europees initiatief en bevat een luik over grensoverschrijdende uitzendarbeid. De inspectiecampagne heeft een verbetering van de arbeidsomstandigheden in de uitzendsector als doel. Er zal daarbij worden nagegaan in hoeverre de reglementering over het welzijn op het werk wordt nageleefd door zowel de uitzendkantoren als de inleners. Daarnaast wil men ook de werkgevers (uitzendkantoor en inlener), de uitzendkrachten en de sociale partners informeren en sensibiliseren over de gezondheid en veiligheid van de uitzendkrachten.

Er werd door TWW meegedeeld dat er ten minste 32 uitzendkantoren en 160 inleners gecontroleerd zullen worden.

Voor meer informatie kan u het thema ‘Campagne arbeidsinspectie 2018’ op de website van Preventie en Interim raadplegen.

 

Bron: Preventie en Interim (www.p-i.be/nl/la-campagne-dinspection-est-lancee); FOD WASO, Persbericht “Veilig en gezond werk, ook voor uitzendkrachten! Europese campagne 2018 – 2019”.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.