Skip to main content
vacature

CFO

By 19 december 2023No Comments

Onze groep van bedrijven onder jokkkmokkk investeert vooral in technologie om HR-processen beter te laten lopen en we doen dat met een 125-tal medewerkers. Het bekendste bedrijf van onze groep is Prato dat op vandaag de meest innovatieve payroll motor van de hele Belgische markt – met name Earnie – succesvol uitrolt. Vooral grote volumes en doorgedreven automatisatie zijn onze biotoop. En dat doen we realtime in een marktgevecht tegen de grote bekende namen.

Ook automatiseren wij processen die doorspekt zijn van Belgische sociale wetgeving, vooral voor uitzend- en dienstenchequebedrijven. Verder hebben wij onder het brand geneHRations enkele pareltjes van HR Tech bedrijven – met name Thalento, Actonomy, HR Technologies en Progreso – die skills, talent en ieder aspect van de soft HR beheren. Zij doen dat zelfs in een internationale context, wat trouwens ook een ambitie van Prato is: Earnie uitrollen in de Europese markt!

Echt cultuur gedreven

Hoe wij 1 en ander doen, kan je het best samengevat lezen in het Prato-boek. Voor ons is dit geen marketingboekje, maar effectief de neerslag van een opdracht waar alle teams dagelijks aan werken. Allemaal rozengeur en maneschijn? Neen, wel iedere dag met vallen en opstaan.
We trachten ons no-nonsense, non-corporate te organiseren. Daar vechten we voor en moet je mee overweg kunnen. Als het op een bierkaartje past, zet het dan niet in een PowerPoint. Dat doen we door projecten binnen timing en scope op te leveren. We zijn doorspekt van een ‘high ability to execute’: wat we met klanten afspreken, dat doen we ook echt. Uiteraard kan dat soms beter.

Als CFO ben je verantwoordelijk voor het beheer van de financiële activiteiten van alle vennootschappen binnen de groep. Je werkt nauw samen met het partnerteam en fungeert als belangrijke adviseur op het gebied van financiële planning en strategie.

Jouw taken omvatten, maar zijn niet beperkt tot

 • de resultatenverwerking (coördinatie van de afsluitingen, financiële resultatenanalyse) die als basis dient voor rapportering aan het partneroverleg en raad van bestuur (maandelijks + jaarlijks)
 • het vennootschapsrechtelijk beheer voor alle vennootschappen
 • het beheer van de contacten met de aandeelhouders
 • het cash management
 • het opstellen van de jaarrekening en alle fiscale aangiftes
 • de jaarlijkse budgettering van alle bedrijven en afdelingen, en de maandelijkse opvolging hiervan
 • voorstellen aan de aandeelhouders, de raad van bestuur en het partneroverleg van maatregelen ter verbetering van de rentabiliteit
 • het aanspreekpunt voor banken, fiscalisten, bedrijfsrevisoren en aandeelhouders
 • mee onderhandelen van de prijzen bij grote aankopen (data, voice, IT, leasing, verzekeringen, …)
 • het financieel, administratief en fiscaal beheer (samen met de fiscale specialist) van alle vennootschappen binnen de groep (verslagen algemene vergaderingen en raad van bestuur, overheidsadministratie, verzekeringen, …)
 • het beheer van projecten binnen de finance afdeling
 • aansturen en ondersteunen van de vier medewerkers van de finance afdeling en business support

Interesse

Beschik je over de nodige kennis en ervaring om deze rol succesvol in te vullen?
Én heeft ons Prato-boek je weten te triggeren?

Laat het ons dan weten en solliciteer nu.
Alle sollicitaties zullen vanaf januari behandeld en beantwoord worden.

Heb je nog verdere vragen over deze vacature? Aarzel niet om contact op te nemen met Ellen Debrie (ellen.debrie@prato.be)

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.