Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Circulaire over de uitbreiding van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing voor onderzoek en ontwikkeling naar bachelors

By 29 september 2021No Comments

Sinds 2018 werd de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing in het kader van O&O voor ondernemingen die onderzoekers tewerkstellen met bepaalde diploma’s uitgebreid tot werknemers in het bezit van een bachelordiploma (in bepaalde studiedomeinen).

De bezoldigingen van de onderzoekers met de vereiste diploma’s komen slechts pro rata de tijd die ze effectief besteed hebben aan onderzoek en/of ontwikkeling binnen een onderzoeks- of ontwikkelingsproject of -programma, in aanmerking voor deze steunmaatregel.

Het totale bedrag van de van doorstorting vrijgestelde bedrijfsvoorheffing (80%  (vanaf 1/1/2020) van op bovenvermelde bezoldigingen ingehouden bedrijfsvoorheffing) moet evenwel beperkt worden tot 25 % van het totale bedrag van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing ingehouden op de in aanmerking te nemen bezoldigingen van de onderzoekers die houder zijn van een master- of doctordiploma in een specifiek studiegebied. Voor kleine vennootschappen wordt dit percentage verdubbeld.

Meer info vind je terug via ons artikel ‘BV-vrijstelling onderzoek en ontwikkeling – bachelors’.

Recent heeft de fiscus een circulaire gepubliceerd waarin een aantal voorbeelden worden weergegeven omtrent de beperking volgens de periodiciteit van de aangifte in de bedrijfsvoorheffing (maand of kwartaalaangever).

Daarnaast bevat de circulaire ook een opsomming van het aantal diploma’s dat in aanmerking komt voor de vrijstelling.

De integrale circulaire kan u hier terugvinden.

 

Bron : Circulaire 2021/C/80 van 25 augustus 2021 over de uitbreiding van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing voor onderzoek en ontwikkeling naar bachelors.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.