Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Corona-afbetalingsplannen RSZ verlengd naar Q1 en Q2 2021

By 31 maart 2021No Comments

Een onderneming die door het coronavirus financiële moeilijkheden ondervond om de sociale bijdragen te betalen, kon voor de vier kwartalen in 2020 en voor de bijdrage jaarlijkse vakantie voor het vakantiedienstjaar 2019 een minnelijk afbetalingsplan aanvragen bij de RSZ (‘corona-afbetalingsplan‘).

De mogelijkheid tot het aanvragen van zo’n minnelijk afbetalingsplan wordt nu verlengd tot Q1 en Q2 2021. De overige voorwaarden blijven wel dezelfde, m.n. de maandelijkse afbetalingen verspreiden zich over een maximum van 24 maanden en het afbetalingsplan moet strikt nageleefd worden. Indien dit het geval is, dan zullen er geen bijdrageopslagen, forfaitaire vergoedingen en/of verwijlinteresten aangerekend worden.

Het corona-afbetalingsplan is mogelijk voor de volgende bijdragen:

  • vakantiegeld boekjaar 2020;
  • het 1e en 2e kwartaal 2021;
  • bepaalde wijzigingen van bijdragen.

De forfaitaire vergoeding wegens het niet naleven van de verplichting tot betaling van voorschotten, is niet van toepassing voor de eerste twee kwartalen van 2021.

De goedkeuring van de minnelijke afbetalingsplannen kunnen wel getoetst worden aan een voorwaarde van minimale omzetdaling van 20%.

Het formulier voor de aanvraag van het minnelijke afbetalingsplan kan u hier terugvinden.

Het wetsontwerp die de verlenging van het corona-afbetalingsplan regelt, werd reeds goedgekeurd in de plenaire vergadering. Het is nog afwachten tot de effectieve publicatie.

Bron: portaalsite rsz

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.