Skip to main content
Technology

De onderwateravonturen van Octopus en Scampi

By 23 mei 2019mei 27th, 2019No Comments
Blog - onderwateravonturen

Octopus is de tool die werk van ons overneemt door in onze plaats software bij klanten te installeren. We vroegen ons al een tijdje af hoe we de instructies aan Octopus zo eenvoudig kunnen maken dat het bijna onmogelijk is om iets verkeerd in te voeren. Omdat we geen bestaande tool konden vinden, besloten we tijdens de laatste Discovery Day zelf een chatbot te ontwikkelen die Octopus aanstuurt. Die chatbot noemden we Scampi, want Prato en eten gaan nu eenmaal goed samen 🙂

Dankzij Octopus hebben we meer tijd voor andere belangrijke zaken, zoals het schrijven van goede user stories en het uitvoeren van tests. Bovenal zorgt Octopus ervoor dat we zelf geen fouten meer kunnen maken bij het installeren van onze software. Is Octopus daarmee gegarandeerd foutenvrij? Nee, want de tool gebruikt onze instructies en het kan wel eens gebeuren dat we onbewust een verkeerde instructie geven. Dus daar hadden we de hulp van Scampi nodig.

Chatbot Scampi

Tijdens de Discovery Day experimenteerden we met Scampi en leerden we met deze chatbot te werken. We kunnen Scampi eenvoudig opdragen om installaties uit te laten voeren door Octopus. Scampi stelt altijd een tegenvraag om te controleren of hij de opdrachtgever goed begrepen heeft. Eens dit bevestigd wordt door de gebruiker vertelt Scampi op een duidelijke manier aan Octopus wat er bij welke klanten geïnstalleerd moeten worden. Wij hebben er dan geen omkijken meer naar.

Scampi chatbot

 

Nieuwe vrienden

Ondertussen heeft Scampi ook buiten de zee vrienden gemaakt. We koppelden de chatbot al aan Kibana en TeamCity. Kibana is een open source data visualization plugin voor Elasticsearch. Scampi en Kibana zorgen er samen voor dat we op basis van het contract ID snel de logging van een e-Sign proces op kunnen vragen. Onze developers sporen fouten op in het verzendproces van e-Sign documenten en kunnen dus ook sneller onze klanten helpen.
TeamCity is een gebruikersvriendelijke continuous integration (CI) server. Scampi en TeamCity zorgen er samen voor dat onze analisten en onze tester eenvoudig een nieuwe build kunnen starten en laten deployen op hun favoriete testomgeving.

We need you!

Prato blijft groeien, vernieuwen en experimenteren en daarom zoeken we nog collega’s. Bekijk onze vacaturepagina en solliciteer direct. Eerst zeker zijn dat Prato bij je past? Lees alles over onze unieke cultuur in ons boek of kom op 11 juni luisteren naar de resultaten van de volgende Discovery Day. Schrijf je dan wel even in. See you at Corda Campus!

P.S. Feedback geven we bij Prato in de vorm van taco’s. Die kun je perfect vullen met octopus en scampi 😉

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.