Sociaal-Juridisch

De tijdelijke maatregelen Vlaams Opleidingsverlof worden definitief

By 29 juni 2021No Comments

Tijdens corona was het niet meer mogelijk voor opleidingsverstrekkers in het kader van het Vlaamse Opleidingsverlof om hun lessen fysiek te laten doorgaan . De opleidingsverstrekkers zijn dan overgegaan naar digitale lesvormen en contactmomenten. De wetgeving was echter hieraan nog niet aangepast. Daarom heeft de Vlaamse overheid in 2020 bepaalde artikels gewijzigd rond het Vlaams Opleidingsverlof. Deze wijzigingen waren initieel tijdelijk van aard en zouden aflopen op 31 december 2021.

Zo werd de definitie van contacturen uitgebreid naar digitale contact-momenten en werd ook het blended leren ingevoerd. Meer info vind je terug in ons artikel “Vlaams opleidingsverlof tijdelijk mogelijk voor digitale opleidingen – update“.

De Vlaamse overheid heeft op heden deze nieuwe opleidingsvormen positief geëvalueerd en zal ze definitief introduceren vanaf het schooljaar 2021-22.

Contacturen via digitale lessen

De opleidingen die gegeven worden met minstens 32 contacturen worden nu definitief uitgebreid naar digitale contactmomenten.

Er moet wel nog steeds sprake zijn van een rechtstreeks contact tussen de instructeur of begeleider en de cursist. Aldus komen vooraf opgenomen lessen hiervoor niet in aanmerking.

Het zal dus meer gaan om virtual classrooms en digitaal georganiseerde begeleidingssessies.

Blended leren

De opleidingsvorm ‘blended leren’ wordt ook definitief ingevoerd. Blended vormen is een combinatie van fysieke lessen afgewisseld met online modules. Ook hier moeten er minstens 32 contacturen of 3 studiepunten voorzien zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Franse cursus waarbij de grammatica toegelicht wordt in een rechtstreeks contactmoment met de lesgever, maar de oefeningen op deze grammatica naderhand via een platform ter beschikking gesteld worden, en die doornomen moeten worden tegen de volgende les.

Voor de opleidingsvorm blended leren zal de opleidingsverstrekker tevens een learning management systeem moeten gebruiken.

De werkgever kan via de opleidingsdatabank nagaan of een opleiding in aanmerking komt voor het Vlaamse Opleidingsverlof.

Ten slotte verwijzen we nog naar ons artikel “Vlaams opleidingsverlof – gemeenschappelijk initiatiefrecht“, dat van toepassing is voor schooljaar 2021-22.

 

Bron: B. Vl. R. van 28 mei 2021 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot uitvoering van afdeling 6 toekenning van betaald educatief verlof in het
kader van voortdurende vorming van de werknemers van hoofdstuk IV van de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen en tot wijziging van artikel 4 van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 mei 2013 betreffende de loopbaanbegeleiding, wat betreft opleidingen via blended leren en de intrekking van het recht op Vlaams opleidingsverlof door de Beroeps- en Evaluatiecommissie, BS 22 juni 2021.

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.