Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Deadline aanvraag terugbetaling educatief verlof Vlaanderen en Brussel

By 30 november 2020No Comments

Als werkgever gevestigd in het Vlaams Gewest of Brussels Hoofdstedelijk gewest kan men een aanvraag tot terugbetaling van de lonen en sociale bijdragen die betrekking hebben op de dagen en uren van het educatief verlof indienen. Het forfait voor de terugbetaling bedraagt momenteel 21,30 euro/ uur. 

Vlaams Gewest

De nieuwe regels van het Vlaams opleidingsverlof (VOV) zijn van toepassing  voor opleidingen die starten op 01/09/2019 of later. Het Vlaams opleidingsverlof vervangt het  systeem van educatief verlof in het Vlaamse Gewest. De regels voor de terugbetalingsaanvraag voor het Vlaams opleidingsverlof kan u hier terugvinden.

Werknemers die in het schooljaar 2018 – 2019 een opleiding hebben gevolgd waarvoor gebruik werd gemaakt van betaald educatief verlof kunnen ervoor kiezen om deze opleiding verder te zetten onder het systeem van betaald educatief verlof en dit uiterlijk tot 31/12/2021.  In dat geval gebeurt de terugvorderingsaanvraag volgens de regelgeving van het betaald educatief verlof.

Opgelet: indien een werknemer een opleiding via de overgangsregeling i.h.k.v. educatief verlof in eenzelfde opleidingsjaar combineert met een opleiding i.h.k.v. opleidingsverlof, zal het aantal terugbetaalde uren educatief verlof in mindering gebracht worden van het aantal uren VOV.

In Vlaanderen dient u uw terugbetalingsaanvraag educatief verlof voor het schooljaar 2019 – 2020 ten laatste op 31 december 2020 schriftelijk in te dienen.

Meer informatie kan u hier terugvinden.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dient u uw terugbetalingsaanvraag educatief verlof voor het schooljaar 2019 – 2020 ten laatste op 31 december 2020 in te dienen.

Terugbetalingsaanvragen moeten via het online formulier  of op papier worden bezorgd aan Brussel Economie en Werkgelegenheid. 

Interessant om te weten is dat online aanvragen prioritair behandeld zullen worden.

Meer informatie kan u hier terugvinden.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.