Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Deadline aanvraag terugbetaling Vlaams opleidingsverlof 2020-2021 nadert!

By 29 september 2021No Comments

Als werkgever gevestigd in het Vlaams Gewest kan men een aanvraag tot terugbetaling van de lonen en sociale bijdragen die betrekking hebben op de dagen en uren van het Vlaams opleidingsverlof indienen. Het forfait voor de terugbetaling bedraagt momenteel 21,30 euro/ uur.

Voor schooljaar 20-21 (start opleiding vanaf 1/9/2020 t.e.m. 31/8/2021) mogen aanvragen tot terugbetaling tot uiterlijk 30/11/2021 ingediend worden.

De aanvraag kan ingediend worden werknemer per werknemer of via een csv-bestand waardoor de werkgever voor meerdere werknemers in bulk de gegevens kan aanleveren.  De Vlaamse overheid voorziet een blanco template  en toelichting over het gebruik van deze template.

De uren VOV moeten in de DmfA per kwartaal geregistreerd worden onder code 5. Dit is dezelfde code als voor het betaald educatief verlof.

Hierbij gelden de volgende administratieve vereenvoudigingen:

  • de attesten van inschrijving en nauwgezetheid zullen rechtstreeks opgevraagd worden bij de opleidingsinstelling en moeten dus niet meer door de werkgever doorgestuurd worden;
  • via het digitaal platform Vlaamse opleidingsincentives kunnen de werkgever en de werknemer het recht van de werknemer, de opname van de uren, de attesten van deelname en de eindbeoordeling raadplegen;
  • de administratieve procedure voor de opleidingsverstrekkers wordt gedigitaliseerd.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.