Sociaal-Juridisch

Deadline aanvraag terugbetaling Vlaams opleidingsverlof opgeschoven

By 30 december 2019 No Comments

Met ons artikel “Vlaams opleidingsverlof vanaf 1/09/2019” hebben wij u reeds geïnformeerd over de inwerkingtreding van het Vlaams opleidingsverlof ter vervanging van het vroegere educatief verlof.

Zoals reeds gecommuniceerd in dit artikel, dient de werkgever uiterlijk binnen de 3 maanden na aanvang van de opleiding van de werknemer een aanvraag tot terugbetaling in te dienen via het WSE-loket.

Dit betekent dat voor opleidingen die op 1 september 2019 gestart zijn, de werkgever ten laatste op 30 november een aanvraag tot terugbetaling had moeten indienen.

Aangezien het Vlaams opleidingsverlof en de online registratie en -indiening nog in de kinderschoenen staat, heeft de Vlaamse regelgever de aanvraagdatum tot terugbetaling verschoven naar 1 maart 2020. Let wel, voor opleidingen die starten na 2 december 2019 moet de aanvraag tot terugbetaling terug binnen drie maanden na aanvang van de opleiding ingediend worden. Vanaf deze datum werd de indieningsdatum (voorlopig) niet verschoven.

 

Bron: website www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof/als-werkgever-een-terugbetaling-aanvragen-voor-vlaams-opleidingsverlof

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.