Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Deadline aanvraag terugbetaling Vlaams opleidingsverlof opgeschoven

By 30 december 2019No Comments

Met ons artikel “Vlaams opleidingsverlof vanaf 1/09/2019” hebben wij u reeds geïnformeerd over de inwerkingtreding van het Vlaams opleidingsverlof ter vervanging van het vroegere educatief verlof.

Zoals reeds gecommuniceerd in dit artikel, dient de werkgever uiterlijk binnen de 3 maanden na aanvang van de opleiding van de werknemer een aanvraag tot terugbetaling in te dienen via het WSE-loket.

Dit betekent dat voor opleidingen die op 1 september 2019 gestart zijn, de werkgever ten laatste op 30 november een aanvraag tot terugbetaling had moeten indienen.

Aangezien het Vlaams opleidingsverlof en de online registratie en -indiening nog in de kinderschoenen staat, heeft de Vlaamse regelgever de aanvraagdatum tot terugbetaling verschoven naar 1 maart 2020. Let wel, voor opleidingen die starten na 2 december 2019 moet de aanvraag tot terugbetaling terug binnen drie maanden na aanvang van de opleiding ingediend worden. Vanaf deze datum werd de indieningsdatum (voorlopig) niet verschoven.

 

Bron: website www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof/als-werkgever-een-terugbetaling-aanvragen-voor-vlaams-opleidingsverlof

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.