Sociaal-Juridisch

Deadline jaarlijks actieplan nadert!

By 28 september 2020 No Comments

Jaarlijks moet u een actieplan opstellen m.b.t. de wettelijke verplichtingen rond veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk en deze voor advies voorleggen aan het comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW) uiterlijk de eerste dag van de tweede maand voorafgaand aan het begin van het dienstjaar waarop het betrekking heeft. Concreet betekent dit dat het jaarlijks actieplan van 2021 voor advies moet voorleggen aan het CPBW vóór 1 november 2020.

Indien er geen CPBW aanwezig is in der onderneming, dan dient u het actieplan voor te leggen aan de vakbondsafvaardiging. Indien er ook geen vakbondsafvaardiging aanwezig is in de onderneming, dan worden de werknemers zelf geraadpleegd.

Het jaarlijks actieplan is gesteund op het globaal preventieplan en heeft betrekking op:

  • de doelstellingen in het kader van het preventiebeleid van het volgende jaar
  • de middelen en methoden om deze doelstellingen te bereiken
  • de opdrachten, verplichtingen en middelen van alle betrokkenen
  • desgevallend de aanpassingen die moeten aangebracht worden aan het globaal preventieplan

 

Bron: art. I.2-9 Codex over het welzijn op het werk.

 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.