Sociaal-Juridisch

Debetbericht jaarlijkse vakantie – vrijstelling horecasector

By 29 april 2021No Comments

De totale bijdrage bestemd voor de regeling jaarlijkse vakantie van de arbeiders bedraagt 15,84 % van de brutolonen (aan 108 %).

Een gedeelte hiervan (5,57 %) wordt driemaandelijks, samen met de andere bijdragen geïnd.

Het resterende gedeelte van 10,27 % maakt jaarlijks het voorwerp uit van een debetbericht. De RSZ stelt dit debetbericht op basis van de aangiften van het vorige kalenderjaar op, en verstuurt het aan de werkgevers in de loop van de maand maart. Het bedrag ervan is verschuldigd op 31 maart en moet uiterlijk op 30 april aan de RSZ betaald zijn.

Voor de werkgevers uit de bouwsector geldt deze bijzondere inningswijze alleen voor de erkende en industriële leerlingen en de stagiairs in opleiding tot ondernemingshoofd.

Gelet op de coronacrisis en de geldende maatregelen heeft de regering beslist dat de werkgevers uit de horeca deze jaarlijkse bijdrage in 2021 niet hoeven te betalen. De bijdrage zal door de federale regering worden betaald. De werknemers in de sector zullen dus zoals elk jaar hun vakantiegeld ontvangen. Deze maatregel is bedoeld om de last te verlichten voor de sector, die zwaar is getroffen door de gezondheidsmaatregelen.

Meer informatie over de overige maatregelen voor het steunpakket voor de horeca en de zwaarst getroffen sectoren kan u hier terugvinden.

 

Bron: Instructies RSZ; https://www.premier.be/nl/steunpakket-van-835-miljoen-euro-voor-horeca-en-zwaarst-getroffen-sectoren. 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.