Discovery Day Meetup

3 juni 2021  |  17u – 18u30  |  Online meeting

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is opgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Normaal gezien vindt de Discovery Day Meetup plaats op Corda Campus. Vanwege de geldende coronamaatregelen maken we er opnieuw een online bijeenkomst van.

Ook nu we niet bij elkaar kunnen komen, willen we onze kennis en ervaring graag delen en luisteren naar jouw suggesties en ideeën.

Onderwerpen

De onderwerpen waar we ons tijdens een Discovery Day in verdiepen, zijn heel divers.
Maar het uiteindelijke doel is altijd dat we ons werk gemakkelijker en efficiënter willen maken.

Tijdens de meetup van juni komen volgende topics aan bod.

Build your own radar

Hoe interessant zou het zijn om een technology radar op te stellen om zo een goed zicht te krijgen op onze huidige en nieuwe tech/methodologieën? Dat gaan we tijdens deze Discovery Day bekijken. We gaan een radar samenstellen met de ‘Build your own radar’ tool en bekijken op welke manier en hoe vaak we deze zouden moeten actualiseren.

GraphQL

GraphQL is een query language for APIs. Via deze tool kan je snel een façade opzetten die overeenkomt met de wensen van je integrator. Je kan op een heel eenvoudige manier de bestaande API objecten aanpassen of herwerken. Tijdens deze Discovery Day willen we onderzoeken wat allemaal mogelijk is via deze tool.

Retool (no-code)

De belofte van no-code platforms is vaak dat je geen developers meer nodig hebt om apps te maken omdat business users ze zelf kunnen bouwen en dat je ‘in no time’ een hele app klaar hebt. De insteek van Retool is anders. Zij menen dat hun no-code platform een goede match is voor interne tools. Je kan er snel apps in maken die communiceren met een interne database of API … dat gaan we onderzoeken!

Operationele metrics visualiseren in Superset

In Azure kan je voor elke resource (database, app service plans, …) metrics opvragen. Dit kan je echter maar visualiseren in 1 enkele grafiek per resource. Je kan bijvoorbeeld niet het CPU gebruik van alle app services van een bepaald plan in 1 grafiek visualiseren waardoor het moeilijk is om te achterhalen welke app het meeste processor tijd gebruikt. Idee is om alle metrics uit Azure te lezen, te bewaren in PostgreSQL en een dashboard te maken in Superset waar we een compleet beeld krijgen van het gebruik van onze Azure resources.

.NET 5.0

.NET 5.0, de “great unifier”. Geen .NET Frameworks, .NET Standard en .NET Core meer. Alleen nog maar één naam en dat is .NET. Het doel van deze Discovery Day is om te bekijken hoeveel effort het zou zijn om PratoFlex werkende te krijgen op .NET 5.0.

  Schrijf je nu in

  Datum: 3 juni 2021
  Locatie: Thuis (online meeting)
  Wanneer: 17u – 18u30

  Programma

  • Diverse Pratorians presenteren het onderwerp waar ze zich tijdens de Discovery Day in verdiept hebben.
  • Aan het eind van de presentaties luisteren we graag naar jouw suggesties, ideeën én vragen.

  Ben jij er graag bij? Schrijf je dan nu in. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin meer info over hoe je op donderdag 3 juni kan deelnemen aan de Discovery Day.

  Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.