Skip to main content

Discovery Day Meetup

10 maart 2022  |  17u – 18u  |  Online meeting

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is opgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Normaal gezien vindt de Discovery Day Meetup plaats op Corda Campus. Vanwege de geldende coronamaatregelen maken we er opnieuw een online bijeenkomst van.

Ook nu we niet bij elkaar kunnen komen, willen we onze kennis en ervaring graag delen en luisteren naar jouw suggesties en ideeën.

Onderwerpen

De onderwerpen waar we ons tijdens een Discovery Day in verdiepen, zijn heel divers.
Maar het uiteindelijke doel is altijd dat we ons werk gemakkelijker en efficiënter willen maken.

Tijdens de meetup van maart komen volgende topics aan bod.

Alternatieven IdentityServer

In het merendeel van de Prato applicaties wordt IdentityServer gebruikt voor authenticatie. Dat zouden we niet doen als we er niet van overtuigd waren dat IdentityServer een top framework is. Het feit dat we IdentityServer altijd gratis hebben kunnen gebruiken zat er natuurlijk ook wel voor iets tussen. Vanaf november 2022 verandert dit plaatje. IdentityServer zal dan alleen nog maar te gebruiken zijn onder een commerciële licentie. Tijd dus om eens grondig te evalueren hoe we verdergaan. Schakelen we over op die commerciële licentie, of zijn er alternatieve oplossingen die te verkiezen zijn?

Cloud Carbon Footprint

Wat is de ecologische voetafdruk van ons (Azure) cloud gebruik? Is er ruimte om die te verlagen (wat dan ook weer kosten doet verlagen)?

Het doel van deze Discovery Day is om een prototype met Cloud Carbon Footprint op te zetten en te connecteren met onze Azure portal.

Machine Learning op Earnie facturatie service

Met het live gaan van de facturatie service in onze nieuwe loonmotor Earnie, hebben we herzieningen en facturen manueel nagekeken op correctheid. Hoe goed je ook op voorhand test, nieuwe software zal altijd een paar gebreken hebben. Manueel facturen controleren is echter zeer tijdrovend als je compleet wil zijn. Steekproefsgewijs controleren heeft dan weer als risico dat er hier en daar een fout aan onze aandacht ontsnapt.

Tijdens deze Discovery Day willen we onderzoeken of we met Machine Learning en training data een neuraal netwerk kunnen opbouwen dat met voldoende zekerheid kan detecteren of er problemen bestaan in de bestaande facturen en herzieningen. Dergelijk systeem zou toelaten om de moeite die we moeten stoppen in manuele controles sterk te beperken zonder te moeten inboeten op gebied van kwaliteit.

  Schrijf je nu in

  Datum: 10 maart 2022
  Locatie: Thuis (online meeting)
  Wanneer: 17u – 18u

  Programma

  • Diverse Pratorians presenteren het onderwerp waar ze zich tijdens de Discovery Day in verdiept hebben.
  • Aan het eind van de presentaties luisteren we graag naar jouw suggesties, ideeën én vragen.

  Ben jij er graag bij? Schrijf je dan nu in. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin meer info over hoe je op donderdag 10 maart kan deelnemen aan de Discovery Day.

  Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.