Discovery Day Meetup

28 november 2019   |   17u30 – 22u00  |   Hasselt

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is opgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Wij delen onze kennis en ervaring graag en zijn nieuwsgierig naar suggesties en ideeën van anderen. Daarom is tijdens de Discovery Day Meetup iedereen welkom op Corda Campus om te luisteren naar wat we tijdens de Discovery Days hebben ontdekt.

Na de presentaties is er ruimte om vragen te stellen, tips te geven en in discussie te gaan met de aanwezige Pratorians.

Onderwerpen

De onderwerpen waar we ons tijdens een Discovery Day in verdiepen, zijn heel divers.
Maar het uiteindelijke doel is altijd dat we ons werk gemakkelijker en efficiënter willen maken.

Tijdens de Meetup van november komen volgende topics aan bod:

Google Sheet Dashboard

Het opzetten van een dashboard om operationele data op te volgen is niet zo straightforward als we zouden willen. We hebben reeds een aantal alternatieven uitgeprobeerd, gaande van dashing tot Google Sheets, maar blijven nog steeds wat op onze honger zitten. Doelstelling van deze Discovery Day is eens te zien hoever we op één dag geraken in de bouw van een dashboard gebaseerd op een Google Sheet of eventueel een extern component.

Azure Container Services

Onze huidige microservices worden gedeployed als Azure Web Apps. Azure Container Services is een manier om makkelijk een container op te zetten zonder dat je er zelf veel van moet beheren of administreren. De hele onderliggende infrastructuur wordt namelijk door Microsoft beheerd. Als we Durable Functions combineren met Event Hubs zouden we tijdelijk containers kunnen opspinnen als de belasting toeneemt. Dat kan voordeliger zijn dan constant betalen voor WebApps. Tijd dus om eens te experimenteren met gans deze stack!

Disaster Recovery

PratoFlex, ASR, onze nieuwe loonmotor, RabbitMQ… We gebruiken vele verschillende services voor vele verschillende producten. Maar wat gebeurt er als één van deze services down gaat? Hoe reageren de andere services? En, nog belangrijker, hoe kunnen we voorkomen dat ze slecht reageren? Tijdens de Discovery Day gaan we dat met verschillende technieken onderzoeken, zodat we tijdens de Meetup een pak inzichten met je kunnen delen.

Azure Application Insights

Alle services van onze nieuwe loonmotor (loonbepaling, loonbetaling, BV, DmfA….) staan op zich los van elkaar en communiceren via het event queuing system RabbitMQ. Dat werkt prima, maar heeft ook een nadeel; als ergens iets misloopt, kunnen we dat niet direct duidelijk zien. Tijdens de Discovery Day gaan we daarom bekijken of we met Azure Application Insights de services beter kunnen monitoren.

Anystatus

Anystatus is een DevOps monitoring tool die statistieken en events uit verschillende bronnen op één plaats samenbrengt. Voorbeelden hiervan zijn build results, releases en health checks. Tijdens de Discovery Day onderzoekt een groep Pratorians of Anystatus nuttig is voor ons en zo ja, hoe we de tool kunnen integreren in onze workflow.

Blazor

Blazor is niet langer experimenteel. Tijd dus om te kijken wat er officieel gelanceerd werd en of dat ons kan helpen. Blazor is een gratis open-source webframework ontwikkeld waarmee software developers webapps kunnen maken met C# en HTML. Het door Microsoft ontwikkelde Blazor zorgt ervoor dat veel code hergebruikt kan worden.

Schrijf je nu in

Datum: 28 november 2019
Locatie: Prato – Corda Campus Hasselt
Wanneer: 17u30 – 22u

Programma

  • 17u30: Onthaal met broodjes
  • 18u30: Discovery Day presentaties
  • 20u00: Drink met mogelijkheid om kennis en ervaring verder uit te wisselen

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan voor 25 november gratis in voor dit event. Een paar dagen voor het event ontvang je nog een bevestigingsmail met verdere informatie.

Ben je ingeschreven maar kun je op het laatste moment toch niet komen? Afmelden kan tot 25 november!

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.