Discovery Day Meetup

26 november 2020  |  17u – 18u30  |  Online meeting

Discovery Day, wat is dat?

Twee keer per jaar organiseren we een Prato Discovery Day. Dit is een dag waarop Pratorians zich vastbijten in een topic en ermee experimenteren. Het doel van die Discovery Day: Growing Smart Together. Iedere Pratorian mag topics voorstellen. Zodra er meer dan één persoon iets rond een onderwerp wil doen, komt het op de agenda. Nadat de agenda is opgesteld, heeft ieder team een paar weken tijd om kennis op te doen en ideeën aan te scherpen.

Tijdens de eigenlijke Discovery Day mogen de teams een dag lang praktijkervaring opdoen en topics concreet uitwerken. De resultaten zijn soms verrassend, soms indrukwekkend en altijd leerzaam. Veel ‘ontdekkingen’ passen we later toe in de praktijk. Soms krijgt een Discovery Day topic zelfs een commerciële uitloper.

Kom je ook?

Normaal gezien vindt de Discovery Day Meetup plaats op Corda Campus. Vanwege de geldende coronamaatregelen maken we er deze keer een online bijeenkomst van.

Ook nu we niet bij elkaar kunnen komen, willen we onze kennis en ervaring graag delen en luisteren naar jouw suggesties en ideeën.

Onderwerpen

De onderwerpen waar we ons tijdens een Discovery Day in verdiepen, zijn heel divers.
Maar het uiteindelijke doel is altijd dat we ons werk gemakkelijker en efficiënter willen maken.

Tijdens de meetup van juni kwamen volgende topics aan bod.

De topics van de november meetup worden snel bekend gemaakt!

Odoo

Odoo is een (Belgisch) ERP-systeem dat heel hard aan het groeien is. Odoo is open source (Python) en heeft zelfs een basic HR-module om contracten en dergelijke in te geven. Het idee achter deze Discovery Day is eens uit te vissen of we onze nieuwe loonmotor Earnie kunnen koppelen aan dit externe softwarepakket. Is dergelijke integratie vlot op te zetten? Waar liggen eventuele pijnpunten? Dat gaan we trachten te achterhalen tijdens deze Discovery Day!

Octopus Runbooks

Octopus introduceerde een tijd geleden ‘Runbooks‘. We gaan bekijken waar we deze Runbooks kunnen toepassen. Enkele voorbeeldjes: cleanup van temporary files, recycle van een app pool, … Er zijn ook nog andere nieuwigheden binnen Octopus zoals Spaces. Misschien kunnen we deze tijdens de Discovery Day ook eens uittesten.

Cypress

Kunnen we op een makkelijke manier van Selenium afstappen en overschakelen naar Cypress voor het uitvoeren van onze scenariotesten? Dat gaan we ontdekken tijdens de Discovery Day. Met Selenium hebben we last van flaky testen. Een flaky test is een test die zonder codewijziging van de ene op de andere keer faalt. De code die we geschreven hebben rond Selenium is ook al meerdere jaren oud. Sindsdien hebben we veel bijgeleerd. We hopen met Cypress betere testing architectuur op te zetten en zo verlost te zijn van flaky testen.

Redmine Big Data

De flow van al het analyse- en developmentwerk zit sinds enkele maanden volledig in Redmine, zowel overkoepelend als voor elk team. Het zou interessant zijn om meer informatie uit de data te halen om inzicht te krijgen in doorlooptijden, om betere forecasts te kunnen maken, etc. Redmine heeft daarvoor een API die we kunnen gebruiken. Bedoeling is om tijdens de Discovery Day te onderzoeken wat we daar allemaal kunnen uithalen en hoe we die data verder kunnen gebruiken (Google Spreadsheets of Data Studio, etc.)

Blazor

Na de demo tijdens de vorige Discovery Day is de interesse in Blazor zeker gewekt. Blazor is een nieuw framework van Microsoft waarmee je in dezelfde taal (C#) zowel de backend als de frontend kunt schrijven. Je hoeft hiervoor maar één taal te kennen en je kunt componenten ook makkelijker hergebruiken. We gaan een kleine applicatie maken om dit framework uit te proberen. Mogelijks kunnen we hier later ook effectief mee aan de slag.

Schrijf je nu in

Datum: 26 november 2020
Locatie: Thuis (online meeting)
Wanneer: 17u – 18u30

Programma

  • Diverse Pratorians presenteren het onderwerp waar ze zich tijdens de Discovery Day in verdiept hebben.
  • Aan het eind van de presentaties luisteren we graag naar jouw suggesties, ideeën én vragen.

Ben jij er graag bij? Schrijf je dan nu in. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin meer info over hoe je op donderdag 26 november kan deelnemen aan de Discovery Day.

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.