Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Doelgroepenbeleid Waals Gewest: aanpassing bijlage bij de arbeidsovereenkomst

By 31 augustus 2023No Comments

Het Waalse Gewest heeft sinds 01/07/2017 een eigen doelgroepenbeleid ingevoerd, met o.a. volgende tewerkstellingsmaatregelen:

  • “Impulsion 12 mois +”: langdurig werkzoekenden;
  • “Impulsion – 25 ans”: jonge lagergeschoolde werkzoekenden.

Indien de desbetreffende voorwaarden voldaan zijn de dag voor de indiensttreding, kan men een werkuitkering genieten ten laste van de RVA. De werkgever mag deze werkuitkering van het nettoloon aftrekken.

Voor de periode van 01/07/2023 t.e.m. 31/12/2023 geldt als voorwaarde dat er sprake moet zijn van een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur of een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur van minstens 2 maanden.

Daarnaast moeten dat werkzoekenden die een uitkering hebben ontvangen vanwege een arbeidsovereenkomst met een werkgever die opnieuw tewerkgesteld worden binnen 12 maanden bij diezelfde werkgever, een nieuwe aanvraag voor activering van de werkuitkeringen indienen. Dit houdt in dat er voor elke nieuwe arbeidsovereenkomst een nieuwe aanvraag ingediend moet worden, ook al is er geen onderbreking tussen de opeenvolgende arbeidsovereenkomsten.

Gelet op voorgaande wijzigingen heeft de Forem een nieuw model van bijlage bij de arbeidsovereenkomst tot toekenning van de werkuitkeringen “Impulsion 12 mois+” en “-25 ans” gepubliceerd. Deze nieuwe bijlage is terug te vinden op de website van de Forem. Deze bijlage moet ingevuld en getekend toegevoegd worden aan het aanvraagdossier samen met een kopie van de arbeidsovereenkomst en het formulier C109.

 

Meer informatie omtrent het nieuwe doelgroepenbeleid is terug te vinden in het artikel “Hervorming Waalse “impulsions” vanaf 01/07/2023”

 

Bron: www.leforem.be/entreprises/aides-financieres-emploi.html

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.