Skip to main content
Sociaal-Juridisch

E-commerce: versoepeling nachtarbeid en mogelijkheid tot zondagsarbeid

By 29 januari 2018augustus 9th, 2019No Comments

De Programmawet van 25 december 2017 versoepelt de procedure tot invoering van nachtarbeid in de onderneming en de mogelijkheid tot tewerkstelling op zondag voor het uitvoeren van e-commerce activiteiten.

Voor de toepassing van de wet wordt verstaan onder “activiteiten van e-commerce”: het uitvoeren van alle logistieke en ondersteunende diensten verbonden aan de elektronische handel van roerende goederen (geen diensten).

 

Procedure tot invoeren van nachtarbeid

Onder nachtarbeid wordt verstaan de arbeid verricht tussen 20 en 6 uur.

Tijdelijke versoepeling

Tot 31 december 2019 kunnen onderneming nachtarbeid invoeren door een aanpassing van het arbeidsreglement of door het sluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst.

    • Arbeidsprestaties tussen 24u en 5u: de onderneming dient de werknemers voorafgaand te raadplegen over de arbeidsvoorwaarden (conform cao nr. 46). Vervolgens kan nachtarbeid worden ingevoerd via een wijziging van het arbeidsreglement of door het sluiten van een ondernemings-cao (ondertekend door één werknemersorganisatie).
    • Geen arbeidsprestaties tussen 24u en 5u: nachtarbeid kan worden ingevoerd via een wijziging van het arbeidsreglement of door het sluiten van een ondernemings-cao (ondertekend door één werknemersorganisatie).

Definitieve versoepeling

Indien een onderneming de nachtarbeid heeft ingevoerd in de periode 2018-2019 en dit wil verderzetten na 31 december 2019, moet dit bevestigd worden in een nieuwe ondernemings-cao (ondertekend door één werknemersorganisatie).

Ondernemingen die pas vanaf 2020 nachtarbeid willen invoeren, kunnen dit via een wijziging van het arbeidsreglement. Enkel ondernemingen met een vakbondsafvaardiging die nachtarbeid willen invoeren met arbeidsprestaties tussen 24u en 5u zijn gehouden tot het sluiten van een

 

Procedure tot invoeren zondagsarbeid

Tijdelijke versoepeling

Zondagsarbeid kan in 2018 en 20120 ingevoerd worden via een aanpassing van het arbeidsreglement of door het sluiten van een ondernemings-cao (ondertekend door één werknemersorganisatie).

Definitieve versoepeling

Indien een onderneming zondagsarbeid heeft ingevoerd in de periode 2018-2019 en dit wil verderzetten na 31 december 2019, moet dit bevestigd worden in een nieuwe ondernemingscao (ondertekend door één werknemersorganisatie).

Er is geen mogelijkheid voorzien om zondagsarbeid in te voeren vanaf 2020 voor ondernemingen die geen gebruik hebben gemaakt van deze vereenvoudigde procedure in de periode 2018-2019.

 

Inwerkingtreding

Deze nieuwe maatregelen zijn in werking getreden op 1 januari 2018.

 

Bron: Programmawet van 25 december 2017, BS 29 december 2017

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.