Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Educatief verlof bij tweede zit

By 29 augustus 2019No Comments

Vanaf 1 september 2019 zullen de nieuwe regels met betrekking tot het Vlaams opleidingsverlof in werking treden. Meer informatie kan u terugvinden in ons artikel ‘Vlaams opleidingsverlof vanaf 1/09/2019’

Voor het schooljaar 2018 – 2019 gelden echter nog de oude regels van het betaald educatief verlof.

In principe moet educatief verlof opgenomen worden tussen het begin van het betreffende jaar (of de eerste dag van effectieve aanwezigheid op de cursussen in geval van laattijdige inschrijving) en het einde van het schooljaar voor opleidingen die per schooljaar worden georganiseerd. Voor opleidingen die niet per jaar georganiseerd worden moet het educatief verlof opgenomen worden tussen het begin en einde van de opleiding.

In geval van een tweede zittijd wordt de periode waarin het educatief verlof opgenomen kan worden, verlengd tot het einde van deze zittijd.

In het geval dat uw werknemer niet geslaagd is in eerste zit, kan deze het resterend aantal uren educatief verlof dus nog opnemen tot het einde van de tweede zittijd. De werknemer zal u dan wel een attest tweede zittijd moeten overhandigen. Dit attest wordt afgeleverd indien een werknemer aan de examens tweede zittijd moet deelnemen. Op dit attest kan u de data van de herexamens terugvinden.

Het is belangrijk dat u het attest van de tweede zittijd ook opneemt in uw aanvraag tot terugbetaling.

De aanvraag tot terugbetaling van het betaald educatief verlof kan in het Vlaams Gewest voor schooljaar 2018 – 2019 ingediend worden van 01/09/2019 t.e.m 31/12/2019.

 

Departement Werk en Sociale Economie

Betaald Educatief Verlof

Koning Albert II laan 35 bus 20, 1030 Brussel

1700 (gratis telefoonnummer, elke werkdag van 9 tot 19 uur)

educatiefverlof@vlaanderen.be

 

Bron: Koninklijk besluit van 23 juli 1985 tot uitvoering van afdeling 6 – toekenning van betaald educatief verlof in het kader van de voortdurende vorming van de werknemers – van hoofdstuk IV van de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen, BS 10 augustus 1985.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.