Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Educatief verlof en Vlaams opleidingsverlof bij tweede zit

By 30 augustus 2021No Comments

Educatief verlof

In principe moet educatief verlof opgenomen worden tussen het begin van het betreffende jaar (of de eerste dag van effectieve aanwezigheid op de cursussen in geval van laattijdige inschrijving) en het einde van het schooljaar voor opleidingen die per schooljaar worden georganiseerd. Voor opleidingen die niet per jaar georganiseerd worden moet het educatief verlof opgenomen worden tussen het begin en einde van de opleiding.

In geval van een tweede zittijd wordt de periode waarin het educatief verlof opgenomen kan worden, verlengd tot het einde van deze zittijd.

In het geval dat uw werknemer niet geslaagd is in eerste zit, kan deze het resterend aantal uren educatief verlof dus nog opnemen tot het einde van de tweede zittijd. De werknemer zal u dan wel een attest tweede zittijd moeten overhandigen. Dit attest wordt afgeleverd indien een werknemer aan de examens tweede zittijd moet deelnemen. Op dit attest kan u de data van de herexamens terugvinden.

Het is belangrijk dat u het attest van de tweede zittijd ook opneemt in uw aanvraag tot terugbetaling.

Vlaams opleidingsverlof

Het VOV mag ingepland worden vanaf één dag vóór de de start van de opleiding tot en met twee dagen na het einde van de opleiding of na het laatste examen.

De tweede zittijd zal dus op het inschrijvingsattest vermeld moeten worden om recht te hebben op verlof tijdens de tweede zittijd.

Voor schooljaar 20-21 (start opleiding vanaf 1/9/2020) mogen terugbetalingsaanvragen door de werkgevers ingediend worden tot uiterlijk 30/11/2021.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.