Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Effectieve arbeidsprestaties vereist voor de doelgroepvermindering ouderen in de Duitstalige gemeenschap

By 26 april 2018juli 15th, 2019No Comments

In ons artikel “Doelgroepenbeleid Duitstalige Gemeenschap vanaf 01.01.2018! “ hebben wij u reeds ingelicht over het in de Duitstalige Gemeenschap uitgewerkte doelgroepenbeleid.  Vanaf 01.04.2018 geldt er echter een bijkomende voorwaarde voor de toepassing van de regionale doelgroepvermindering voor oudere werknemers vanaf 54 jaar.

Concreet heeft deze maatregel betrekking op de vestigingseenheden die in de Duitstalige gemeenschap gelegen zijn.

Het Programmadecreet Duitstalige Gemeenschap 2018 specifieert nu dat er vanaf 01.04.2018 geen doelgroepvermindering toegekend zal worden als de oudere werknemer in het volledige kwartaal geen effectieve prestaties heeft geleverd, behalve in de volgende gevallen:

    • Wettelijke schorsingsgronden ingevolge de arbeidsovereenkomstenwet (vb. ziekte, moederschapsrust, vakantie, tijdelijke werkloosheid,…..);
    • Vrijstelling van prestaties tijdens de opzegperiode.  

Vanaf het tweede kwartaal 2018 zullen werkgevers gevestigd in de Duitstalige gemeenschap in de kwartaalaangifte moeten meegeven of er al dan niet effectieve prestaties zijn gedurende het kwartaal.  Indien er een volledige vrijstelling was van prestaties gedurende het volledige kwartaal, behoudens de twee uitzonderingsgevallen, zal men automatisch het recht op de vermindering verliezen.

 

Bron: Programmadecreet Duitstalige Gemeenschap 2018 van 26 februari 2018, BS26.03.2018

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.