Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Einde beperking uitkering bij toegestane cumul werkloosheidsuitkeringen en studies

By 31 augustus 2022No Comments

Tot nu toe was het zo dat het dagbedrag van de werkloosheidsuitkering van de werkloze die een voordeel ontvangt in het kader van, tijdens of ten gevolge van studies, een opleiding, een stage of een leertijd en die deze studies, opleiding, stage of leertijd mag volgen met behoud van de werkloosheidsuitkeringen werd verminderd.

Voortaan behoudt een werkloze die een opleiding volgt en daarvoor vergoed wordt, zijn volledige werkloosheidsuitkering. Deze regeling treedt in werking op 1 september 2022. 

In dit kader is het nog steeds van belang dat wie wil studeren, een opleiding wil volgen of een stage wil lopen én een werkloosheidsuitkering wilt ontvangen, bij het bevoegde uitbetalingsorgaan in zijn regio (Forem, Actiris, VDAB of ADG) een aanvraag tot vrijstelling indient.

Om een werkloosheidsuitkering te kunnen blijven ontvangen, mag de vergoeding die de werkloze voor zijn stage, studie of opleiding ontvangt, bovendien niet als loon worden beschouwd.

 

Bron: KB van 24/06/2022 tot opheffing van artikel 130ter van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering, BS 5 juli 2022; MB van 21/06/2022 tot wijziging van artikel 19 van het ministerieel besluit van 26 november 1991 houdende toepassingsregelen van de werkloosheidsreglementering, BS 5 juli 2022. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.