Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Elektronisch neerleggen arbeidsreglement vanaf 15 mei 2019

By 28 mei 2019juli 15th, 2019No Comments

Elke werkgever is ertoe gehouden een arbeidsreglement op te stellen vanaf het moment dat hij één werknemer tewerkstelt. Het arbeidsreglement of een wijziging moet binnen de 8 werkdagen na de inwerkingtreding overgemaakt worden aan de bevoegde dienst Toezicht Sociale wetten.

Voortaan kan elk arbeidsreglement of een wijziging ervan online neergelegd worden via www.arbeidsreglement.belgie.be (NL), www.reglementdetravail.belgique.be (FR) of www.arbeitsordnung.belgien.be (DE).

Het identificatiesysteem is hetzelfde als voor de andere online diensten (vb. Tax on web), namelijk middels de elektronische identiteitskaart (eID) of via Itsme.

De gebruiker heeft de mogelijkheid om zijn arbeidsreglement (of de wijziging ervan) en de bijlagen elektronisch op te laden in pdf-formaat.

Naast het opladen van documenten, is het ook mogelijk om via deze website een verzoeningsprocedure op te starten bij de Arbeidsinspectie – Toezicht op de Sociale Wetten, wanneer er een meningsverschil is bij de procedure voor de opstelling of de wijziging van het arbeidsreglement.

Na het doorsturen van de documenten ontvangt men onmiddellijk een ontvangstbewijs aangezien de documenten automatisch doorgestuurd worden naar de interne toepassingen van de administratie.

 

Bron: FOD WASO.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.