Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Fiscaal corona afbetalingsplan voor ondernemingen met betalingsmoeilijkheden

By 30 juli 2021No Comments

De FOD Financiën voorziet om het prille economische herstel te ondersteunen de mogelijkheid om een individueel afbetalingsplan uit te werken voor coronaschulden die men niet in één keer kan betalen.  Het is daarbij mogelijk om betalingen te spreiden over maximaal 24 maanden en in uitzonderlijke gevallen 36 maanden. Grote ondernemingen kunnen zelfs een afbetalingsplan van maximaal 50 maanden vragen.

Alle ondernemingen die alleen ‘coronaschulden’ hebben (schulden ontstaan vanaf 1 januari 2020) komen in aanmerking voor deze regeling.

Procedure: 

  1. Men kan het afbetalingsplan online aanvragen via MyMinfin.be(externe link).
  2. In het vak ‘Bijzondere of uitzonderlijke omstandigheid‘ (stap 6) moet men het woord ‘Covid’ vermelden. Door de aanvraag in te dienen, gaat men ermee akkoord dat de FOD Financiën de impact van de huidige crisis op de onderneming zal nakijken en bijvoorbeeld de omzetcijfers zal nagaan.
  3. Indien men een afbetalingsplan over 36 maanden wenst, dan vermeldt men in ditzelfde vak ook de uitzonderlijke omstandigheden die deze aanvraag motiveren. Bijvoorbeeld: men heeft de onderneming opgestart net voor de start van de Covid-19-crisis of men heeft toen net belangrijke investeringen gedaan.
  4. Grote ondernemingen die een afbetalingsplan over maximaal 50 maanden willen, vermelden ‘GO’ in het vak ‘Bijzondere of uitzonderlijke omstandigheid’ (stap 6).
  5. In dit vak kan men ook een ander betaalritme voorstellen dan een vast maandelijks bedrag. Bijvoorbeeld starten met kleinere betalingen die in de maanden erna groter worden.

 

Bron: https://financien.belgium.be/nl/Actueel/covid-steunmaatregel-afbetalingsplan-op-maat.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.