Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Flexi-jobs i.h.k.v uitzendarbeid – Verplichte vermeldingen raamovereenkomst in het uitzendcontract?

By 30 januari 2019september 1st, 2021No Comments

Bij de invoering van de flexi-jobs werd in artikel 7 van de wet van 16.11.2015 houdende diverse bepalingen inzake sociale zaken voorzien dat de raamovereenkomst niet vereist was voor flexi-jobuitzendkrachten op voorwaarde dat de verplichte vermeldingen van de raamovereenkomst opgenomen werden in de intentieverklaring.

Het uitzendkantoor had de keuze om een raamovereenkomst te sluiten of de verplichte vermeldingen van de raamovereenkomst op te nemen in de intentieverklaring die met de uitzendkracht werd afgesloten.

Gelet op bovenvermelde wetgeving was het dus niet mogelijk om de verplichte vermeldingen enkel op te nemen in het uitzendcontract.

De wet van 21 december 2018 houdende diverse bepalingen inzake sociale zaken wijzigt artikel 7 in die zin dat de verplichte vermeldingen niet langer opgenomen moeten worden in de intentieverklaring maar in het uitzendcontract zelf.

Als uitzendkantoor kan je er ook nog altijd voor kiezen om te werken met de raamovereenkomst.

 

Bron: Wet van 21 december 2018 houdende diverse bepalingen inzake sociale zaken, BS 17 januari 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.