Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Flitsacties september – land-en tuinbouw

By 26 augustus 2022No Comments

We herinneren u graag aan de geplande flitscontroles in september 2022 in de groene sectoren (PC 144, PC 145 en PC 132).

Deze flitscontrole kadert in de uitvoering van het Actieplan Sociale Fraudebestrijding 2022.

Deze aangekondigde flitscontrole op de naleving van de sociale wetgeving moet vooral  preventief en ontradend werken. De bedoeling van deze aangekondigde controle is om de overtreders bewust te maken dat het risico om betrapt te worden reëel is. Deze bewustwording zou dan op termijn moeten leiden tot een gedragswijziging om de sociale wetgeving beter na te leven.

Naast deze aangekondigde controle zullen er uiteraard nog steeds onaangekondigde controles mogelijk zijn.  De sociale inspectiediensten geven daarbij aan dat zware sociale fraude streng aangepakt zal worden.

Voor de groene sectoren werd er door SIOD een checklist opgesteld.

Opgelet: deze checklist is louter indicatief en belet de sociale inspecteur niet om alle documenten te vragen die hij nodig heeft voor zijn onderzoek.

 

Bron: https://www.siod.belgie.be/nl/sociale-fraude/flitscontroles. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.