Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Flitsacties SIOD in 2020 – update

By 30 juli 2020No Comments

De sociale inlichtingen-en opsporingsdienst (SIOD) heeft op haar website onderstaande flitscontroles aangekondigd voor 2020:

  • Schoonmaaksector: januari 2020
  • Elektrotechnische en bouwsector:  maart 2020
  • Taxi- en vervoerssector: de geplande actie in mei 2020 gaat niet door gelet op de door de Nationale veiligheidsraad opgelegde maatregelen
  • Horeca: de geplande actie in maart gaat niet door gelet op de door de Nationale veiligheidsraad opgelegde maatregelen
  • Land- en tuinbouwsector: juli 2020
  • Vleessector: augustus 2020 (gewijzigd)
  • Carwashsector: september 2020

Deze aangekondigde flitscontrole op de naleving van de sociale wetgeving moet vooral  preventief en ontradend werken. De bedoeling van deze aangekondigde controle is om de overtreders bewust te maken dat het risico om betrapt te worden reëel is. Deze bewustwording zou dan op termijn moeten leiden tot een gedragswijziging om de sociale wetgeving beter na te leven.

Naast deze aangekondigde controle zullen er uiteraard nog steeds onaangekondigde controles mogelijk zijn.  De sociale inspectiediensten geven daarbij aan dat zware sociale fraude streng aangepakt zal worden.

Op de website van de sociale inlichtingen-en opsporingsdienst (SIOD) kan men enkele checklists terugvinden.

Opgelet: deze checklists zijn louter indicatief en belet de sociale inspecteur niet om alle documenten te vragen die hij nodig heeft voor zijn onderzoek.

 

Bron: https://www.siod.belgie.be/nl/flitscontrole-schoonmaaksector-januari-2020 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.