Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Gelegenheidsarbeid in de tuinbouwsector – Green@work

By 19 juni 2018juni 25th, 2019No Comments

Na ‘Student@work’ en ‘Horeca@work’ heeft de RSZ een nieuwe onlinedienst ‘Green@work’ gelanceerd voor gelegenheidsarbeid in de tuinbouwsector. Via deze onlinedienst kunnen werkgever in de tuinbouwsector nagaan hoeveel dagen er voor een potentiële gelegenheidswerknemer al gereserveerd werden en hoeveel dagen deze nog overheeft. De werkgever dient hiervoor het rijksregisternummer of het bisnummer van de betrokken persoon in te geven en zal daarna de individuele teller van de werknemer kunnen raadplegen.

Opgelet: U dient als werkgever steeds de toestemming van de potentiële gelegenheidswerknemer te hebben voor het raadplegen van de teller.  De teller zal enkel rekening houden met de 65 basisdagen. Concreet betekent dit dat de extra 35 dagen in de witloof- en champignonteelt niet zichtbaar zullen zijn in de teller.

Tewerkstelling in deAantal dagen bij één of meerdere werkgevers  per kalenderjaar
LandbouwsectorMax. 30 dagen
Landbouw- én tuinbouwsectorMax. 65 dagen
Witloofteelt65 dagen tuinbouw (waaronder witloofteelt en/of champignonteelt)

+

35 dagen extra

NIET als uitzendkracht!

Champignonteelt65 dagen (enkel champignonteelt!)

+

35 dagen extra tijdens een periode intense activiteit (130 dagen in het 5-dagenstelsel of 156 dagen in het 6-dagenstelsel)

NIET als uitzendkracht!

 

Bron: https://www.socialsecurity.be/site_nl/employer/infos/news.htm#news-greenatwork

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.