Skip to main content
Life@Prato

Gezocht: Mondige Agile Analist mét goesting

By 21 juni 2018maart 15th, 2019No Comments
Blog: Mondige Agile Analist

Prato bouwt de modernste, efficiëntste en snelste loonmotor van de Belgische markt. Om nog net iets sneller te kunnen schakelen, heeft het Hasseltse bedrijf nood aan extra analist. Ben jij dat? Lees dan zeker verder. Analisten Liesel, Tom en Davy vertellen waarom ze elke ochtend met plezier naar de Corda Campus rijden.

“Na een tijdje bij een overheidsinstelling gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een bredere invulling van mijn rol als analist. Dat Prato een familiebedrijf is, was voor mij ook een belangrijk voordeel. Ik kende helemaal niks van de HR-sector, maar dat hield me niet tegen”, zegt Davy. “Het leek me net een uitdaging om me vast te bijten in een nieuwe sector. De beslissing bleek al snel de juiste. Wat ik ontzettend apprecieer bij Prato is de inspraak die je krijgt. Als je je schouders ergens onder wilt zetten, kan dat. Ook de snelheid waarmee we werken, is aangenaam. Er zijn sprints om de twee weken en maandelijkse releases. Geen enkele dag is hetzelfde. Dat is ook een groot pluspunt. Het ene moment analyseer ik stories, de andere keer ben ik bezig met het uitvoeren van testen of het beantwoorden van vragen van de ontwikkelaars.”

Vlakke structuur

Ook Liesel is enthousiast over de verantwoordelijkheden die ze bij Prato krijgt. “Je kunt je ding doen. Het takenpakket is ook erg gevarieerd: van héél technische dingen – zoals de integratie van twee softwarepakketten – tot functionele analyses. En in tegenstelling tot andere bedrijven zijn er geen ingewikkelde procedures. Prato hanteert een vlakke structuur”, zegt Liesel. “Hier heerst bovendien een open sfeer. Iedereen zegt zijn gedacht. Dat betekent ook dat je weet wat je aan elkaar hebt. Ik houd daar wel van. Maar je moet natuurlijk wel een beetje assertief zijn.”

Groeien mag

“Ik vind het vooral fijn dat je van beide werelden dingen kunt doen: op vlak van IT én business”, zegt Tom. “Er beweegt ontzettend veel in de sector – van technologische ontwikkelingen tot wijzigingen in de wetgeving – en dat houdt het boeiend. Daarnaast is het ook fijn om via zelforganiserende teams te werken. Wie zich bij Prato wil bijscholen, kan dat. Er is ruimte voor persoonlijke groei én engagement. Een andere troef vind ik de ligging van Prato: weg van de files. Als je een tijdje in het Brussel gewerkt hebt, is dat een echt een zaligheid.”

Plezante activiteiten

Wie bij Prato werkt, komt bovendien ook in een fijn team terecht. In een bedrijf waar ook tijd en ruimte is voor leuke activiteiten. “Elk kwartaal organiseren we bijvoorbeeld een spelletjesavond”, klinkt het. “Iedereen brengt dan zijn of haar favoriete gezelschapsspellen mee. Er zijn hapjes en drankjes. Da’s plezant. Verplicht? Nee, helemaal niet. Daarnaast doen we ook mee aan de Spartacus Run en zetten we jaarlijks een actie op poten voor Music for Life.”

Goesting gekregen om ook deel uit te maken van het team? Klik snel door naar onze vacatures.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.