Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Globalisatiepremie op komst

By 29 januari 2021No Comments

Deze premie is bedoeld voor de ondernemingen die in de laatste drie kwartalen van 2020 een omzetverlies hebben geleden van 70 of 90%.

De steun zal gelijk zijn aan 10% van de omzet behaald in de laatste drie kwartalen van 2019, rekening houdend met de reeds ontvangen uitkeringen (hinder-, compensatie- en/of ondersteuningspremie en Vlaams beschermingsmechanisme). Deze zullen in mindering gebracht worden van de uiteindelijke premie.

Het bedrag wordt begrensd voor kleine ondernemingen op een bedrag gelijk aan 90% van de vaste kosten. Voor de middelgrote en grote onderneming wordt het plafond geplaatst op 70% van de vaste kosten.

Wanneer een onderneming met minstens 20 werknemers een omzet gegeneerd van 25 miljoen € (excl. btw) wordt deze onderneming behandeld als de laatste categorie, zijnde een onderneming met meer dan 200 werknemers.

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen is de modaliteiten omtrent deze globalisatiepremie aan het uitwerken. In februari 2021 zal hierover meer duidelijkheid komen.

Bron: persbericht Vlaams minister van Economie Hilde Crevits

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.