Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Groeipakket Vlaanderen – selectieve participatietoeslag – gezinssituatie op 31/08

By 31 augustus 2020No Comments

Het Groeipakket Vlaanderen voorziet ook een selectieve participatietoeslag of schooltoeslag voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.

De selectieve participatietoeslag of schooltoeslag is er voor kinderen die onderwijs volgen in een door Vlaanderen erkende, gefinancierde of gesubsidieerde onderwijsinstelling en die opgroeien in een gezin met een lager inkomen. Het bedrag is afhankelijk van het gezinsinkomen, het type onderwijs en de gezinssituatie.  De selectieve participatietoeslag  wordt per schooljaar toegekend en komt bovenop de schoolpremie of schoolbonus.

Men ontvangt de selectieve participatietoeslag automatisch als men daar recht op heeft. Er moet hiervoor dus geen aanvraag ingediend worden.

Vanaf het schooljaar 2020 – 2021 zal de selectieve participatietoeslag direct bij het begin van het nieuwe schooljaar correct uitbetaald worden. Er wordt bij de berekening van het bedrag voortaan rekening gehouden met de gezinssituatie op 31/08 voorafgaand aan het schooljaar in plaats van 31/12 van het lopende schooljaar.  

Bron: Decreet van 10/07/2020 tot wijziging van het decreet van 27 april 2018 tot regeling van de toelagen in het kader van
het gezinsbeleid, wat de selectieve participatietoeslagen betreft, BS 27 juli 2020. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.