Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Heruitgave van de in 2021 vervallen maaltijd- en ecocheques

By 29 december 2021No Comments

Een ontwerp van programmawet in een regeling voor de elektronische maaltijdcheques en de papieren of elektronische ecocheques waarvan de geldigheidsduur afliep in 2021 en die niet verlengd werden.

Door deze regeling komt het geld van de in 2021 vervallen maaltijdcheques en ecocheques opnieuw toe aan de bedoelde eigenaar, namelijk de werknemer.

Er werd voorzien dat de uitgever van de vervallen cheques deze opnieuw moet uitgeven en dit zonder bijkomende kosten voor de werknemer of zijn werkgever. Concreet moet de uitgever dus nieuwe cheques uitgeven voor hetzelfde bedrag als de in 2021 vervallen cheques met opnieuw een geldigheidsduur van:

  • 12 maanden voor maaltijdcheques, te rekenen vanaf het ogenblik dat de nieuwe maaltijdcheque op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst;
  • 24 maanden voor ecocheques, vanaf de datum van zijn terbeschikkingstelling aan de werknemer indien het een papieren ecocheque betreft of te rekenen vanaf het ogenblik dat de cheque op de ecochequerekening wordt geplaatst indien het elektronische ecocheque betreft.

 

Bovenstaande bespreking is onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: Ontwerp van programmawet, Part.St. Kamer 2021 – 2022, 2349/020. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.