Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Het maximumforfait voor de bureauvergoeding werd door de RSZ verhoogd vanaf 01/04/2020

By 28 april 2020No Comments

Het maximumbedrag van de vergoeding voor bureaukosten voor werknemers die regelmatig en structureel een deel van hun werk thuis doen, is vanaf 1 april 2020 aangepast aan de evolutie van de index en verhoogt naar 129,48 euro per maand in plaats van 126,94 euro.

Voorwaarden 

  • Maximumbedrag 129,48 euro/ maand (bedrag vanaf 1 april 2020)
  • De bureauvergoeding dekt de kosten voor verwarming, elektriciteit, klein bureaugereedschap, …
  • De vergoeding mag enkel toegekend worden aan de werknemers die structureel en op regelmatige basis een gedeelte van hun arbeidstijd thuis presteren en die bijgevolg in hun woning een ruimte moeten inrichten waar zij dat werk kunnen doen.
  • Indien werknemers bij hun werkgever een werkplaats hebben, zal het forfait alleen aanvaard worden als uit de functie duidelijk blijkt dat de werknemers op regelmatige basis thuis werken. Voor werknemers die vallen onder de wetgeving op de arbeidsduur wordt dit forfait dus niet aanvaard wanneer het gaat om een werknemer die de maximale wettelijke arbeidsduur die voor hem geldt bijna uitsluitend verricht op een werkplek ingericht door de werkgever.

Als aan de voorwaarden voldaan is, dan moeten er geen socialezekerheidsbijdragen betaald worden aangezien dit beschouwd wordt als een vergoeding voor kosten eigen aan de werkgever.

Aangezien ingevolge de huidige overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus telewerk verplicht is, kan deze vergoeding ook aan de werknemers betaald worden die momenteel hun werk bijna volledig van thuis doen. Voor meer informatie  verwijzen we graag naar ons artikel ‘Coronavirus: Onkostenvergoeding en verplaatsingsvergoeding’.

 

Bron: www.socialsecurity.be, tussentijdse instructies 2020/01.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.