Skip to main content
Sociaal-Juridisch

IBO-premie bij stopzetting wegens corona – Vlaanderen

By 28 december 2020No Comments

Gelet op de verstrengde coronamaatregelen werden opnieuw heel wat individuele beroepsopleidingen stopgezet.

De Vlaamse overheid heeft daarom opnieuw beslist om een tijdelijke premie toe te kennen aan de cursisten waarvan de individuele beroepsopleiding werd stopgezet omwille van de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Het recht op de premie wordt toegekend voor de IBO-overeenkomsten die liepen op 16 oktober 2020 en voor de IBO-overeenkomsten die zijn opgestart na 16 oktober 2020.

  • De IBO-cursist die geen werkloosheidsuitkering heeft, ontvangt een premie die 70% van de IBO-premie bedraagt waarop de IBO-cursist recht had op het moment van stopzetten van de IBO-overeenkomst.
  • De IBO-cursist die een werkloosheidsuitkering heeft, ontvangt een forfaitaire premie die 225 euro bedraagt.

De premie wordt maandelijks toegekend. Een maand loopt van de zestiende tot en met de vijftiende van de volgende maand.

De premie wordt toegekend voor de initiële duurtijd van de IBO-overeenkomst, maar wordt beperkt tot uiterlijk 15 januari 2021.

Het recht op de premie houdt op indien er vanaf de tweede maand wordt vastgesteld dat er in de voorafgaande maand een tewerkstelling of IBO wordt vastgesteld.

 

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2020 tot toekenning van een premie aan de cursist die een individuele beroepsopleiding volgde zoals vermeld in artikel 90 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 houdende de organisatie van de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding, BS 3 december 2020.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.