Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Individuele pensioentoezegging – Informeer de FSMA uiterlijk 31.03.2019!

By 27 februari 2019juli 29th, 2019No Comments

De WAP* legt aan de werkgevers op om jaarlijks de toegekende individuele pensioentoezeggingen aan werknemers mee te delen aan het FSMA (Autoriteit voor financiële diensten en markten).

Wat is een individuele pensioentoezegging (IPT)?

Een IPT is een occasionele, niet-stelselmatige pensioentoezegging aan één werknemer en/of zijn rechthebbenden. De werkgever kent dus een aanvullend pensioen toe aan een individuele werknemer binnen het kader van het collectief aanvullend pensioenstelsel.

Het is niet toegelaten om een IPT te doen in de 36 maanden voorafgaand aan de ingangsdatum van het pensioen (wettelijk en brugpensioen). Bovendien moet de IPT vastgelegd zijn in een schriftelijke pensioenovereenkomst.

Formaliteiten?

De WAP verplicht werkgevers om jaarlijks aan de FSMA de volgende gegevens mee te delen:

  • betrokken kalenderjaar (2018);
  • aantal IPT’s per categorie van werknemers;
  • bevestiging dat er in de onderneming voor alle werknemers een aanvullend pensioenstelsel bestaat en informatie hieromtrent.

Deze gegevens kunnen overgemaakt worden via het formulier “WAP – 4″.

Dit formulier dient uitsluitend per post te worden verstuurd naar:

FSMA
Departement Toezicht op de IBP’s en de Aanvullende pensioenen
Congresstraat 12-14
1000 Brussel

 

* Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid, BS 15 mei 2003

 

Bron: www.fsma.be

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.