Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Inzetbaarheidsbijdragen – Update

By 26 december 2018maart 13th, 2019No Comments

De wet op het eenheidsstatuut heeft de sectoren opgelegd om tegen uiterlijk 1 januari 2019 een cao te sluiten waarin wordt voorzien dat een werknemer die ontslagen wordt en recht heeft op een opzeggingstermijn van minstens 30 weken, een ontslagpakket krijgt, waarbij 1/3e van de opzeggingstermijn wordt ingevuld met inzetbaarheidsmaatregelen.

De wet voerde ook bijkomende RSZ-bijdragen in die verschuldigd zijn op het loon betaald tijdens de opzeggingstermijn of de corresponderende opzeggingsvergoeding die 26 weken overschrijdt, in geval van niet toepassing van de 1/3 maatregel.

  • werkgeversbijdrage van 3%
  • werknemersinhouding van 1%

Er zijn hieromtrent geen sectorale cao’s afgesloten.

De RSZ zal waarschijnlijk oordelen dat de hierboven vermelde bijzondere bijdragen niet verschuldigd zijn indien er geen sectorale cao werd afgesloten.

 

Bron: artikel 39ter wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten; artikel 38, §3quaterdecies wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.