Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Jaarverslag interne dienst preventie en bescherming op het werk opstellen uiterlijk 31.03.2018

By 28 februari 2018augustus 8th, 2019No Comments

Jaarlijks moeten werkgevers een jaarverslag opstellen met daarin inlichtingen m.b.t. de werking van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk voor het afgelopen kalenderjaar.

Het verslag moest voorheen uiterlijk 31 maart 2018 bezorgd worden aan de regionale directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk die bevoegd is voor de vestigingseenhe(i)d(en).

Het KB van 7 februari 2018 heeft de verplichting om het verslag op te sturen naar de inspectie afgeschaft. Het jaarverslag moet nog steeds opgemaakt worden uiterlijk op 31.03.2018, maar de werkgever moet het enkel nog in de onderneming ter beschikking houden van de met toezicht belaste ambtenaren. 

Er bestaan verschillende formulieren afhankelijk van het soort bedrijf voor het invullen van het jaarverslag:

  • Het formulier A is bestemd voor een werkgever met een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk zonder afdelingen.
  • Het formulier B is bestemd voor een werkgever met een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk met afdelingen.
  • Het formulier C is bestemd voor een groep van werkgevers die gemeenschappelijk een dienst voor preventie en bescherming op het werk organiseren.

Via deze verklarende nota kan u informatie terugvinden om de formulieren correct in te vullen.

 

Inwerkingtreding

Het KB van 7 februari 2018 treedt in werking 10 dagen na publicatie.

 

Bron: http://www.werk.belgie.be/moduleDefault.aspx?id=7282; Koninklijk besluit van 7 februari 2018 tot opheffing van diverse bepalingen betreffende notificaties aan de met het toezicht belaste ambtenaar die in toepassing van artikel 17 van het Sociaal Strafwetboek werd aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en de uitvoeringsbesluiten ervan, BS van 26 februari 2018.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.