Skip to main content
Life@Prato

Jagen op het noorderlicht en racen met sneeuwscooters

By 28 oktober 2019No Comments
Blog: Lapland

Het ‘sterrenthema’ was natuurlijk een duidelijke hint voor de locatie van onze bedrijfsuitstap in januari. Onze bijzondere teambuilding vindt plaats in… Lapland! Meer precies, in het Finse deel van Lapland. “Ik wilde de targets communiceren die ik voor mezelf al noordersterren had genoemd”, vertelt Joris. “Noordersterren associeer ik met het noorderlicht. En toen dacht ik, het zou tof zijn om daar met de hele bende naar te gaan kijken.”

“Ik kan natuurlijk geen garanties geven op het zien van het spectaculaire natuurverschijnsel. Het kan alle dagen bewolkt zijn. Maar wat ik wel zeker weet, is dat we deze reis hebben verdiend. Het is een waardering voor ieders inzet. Iedereen heeft keihard gewerkt om alle targets te halen.”

IJsvissen en sneeuwschoenwandelen

Prato regelt niet alleen de reis en het onderdak, maar ook een tof programma met daarin typische activiteiten zoals ijsvissen en een wandeling op sneeuwschoenen. Het halen van extra subtargets levert bovendien bonussen op zoals een huskytocht of de komst van een DJ om een feestje mee te bouwen in onze chalets.

Dienstverlening gewaarborgd

Ben je klant bij ons? Maak je dan geen zorgen over onze dienstverlening. Er blijven sowieso enkele collega’s op kantoor. De Pratorians die op reis gaan, zijn bovendien verdeeld in 2 groepen, waarbij de teams bewust worden opgesplitst. De eerste groep vertrekt donderdag 16 januari en komt op zondag 20 januari terug. De tweede groep vertrekt vrijdag 17 januari en komt op maandag 21 januari terug. Zo is enkel op vrijdag de bezetting bij Prato minimaal. Mogelijk zijn we die dag dus wat minder goed bereikbaar en minder snel met het opvolgen van tickets. Maar in Lapland doen we zeker en vast nieuwe energie op waarna we weer op volle kracht voor jou aan het werk kunnen.

Het wonder van het noorderlicht

Zoals Joris al zei, hebben we geen enkele invloed op het weer en dus op het zien van het noorderlicht. Maar we dromen er wel al van. Zo zou het kunnen zijn:

Daar staan we dan. Omgeven door het donker. Onze neuzen weggestoken in onze sjaals. En dan vonkt plots het noorderlicht. Alsof ergens in een vergeten hoekje van het heelal een discobal begint te draaien. Het ene moment hult de nacht ons in het duister, het volgende ontspint zich uit het niets een netwerk van groene golven die geruisloos door de nacht dansen. Onze monden vallen open en onze harten maken een sprongetje.”

Maandelijkse reeks

Dit is de vierde blog in onze reeks over “noordersterren” en onze bedrijfsuitstap. Wil je zien hoe we ons voorbereiden op ons avontuur in het hoge noorden? Blijf ons dan zeker volgen, hier en op social media!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.